Zelfvoorzienende campers en caravans welkom!

In verband met het coronavirus zijn deze terreinen tot 1 juli alleen geopend voor campers en caravans met een vast-/cassettetoilet en was/afwas mogelijkheden met stromend schoonwater en een vuilwatertank (douche is niet verplicht). Na 1 juli hopen we je ook te verwelkomen met een ander kampeermiddel (zoals tent, terreinwagen met daktent en vouwwagens).

 

Tot 1 juli geldt: Online reserveren is verplicht, je kunt dus niet op de bonnefooi komen. De sanitaire voorzieningen zijn gesloten, ook de vuurhutten en stookplekken zijn dicht. Op de terreinen wordt gehandhaafd door onze boa's en gelden de richtlijnen volgens de RIVM. Heb je vragen over je verblijf, bekijk dan de meest gestelde vragen.  

Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

De Pomp

7,9
De Pomp
Locatie en informatie

Locatie

De Rijsdammen 4

9293 MH Kollumerpomp

 

Omschrijving:

Genieten, dat doe je op kampeerterrein De Pomp bij het Lauwersmeer. Elke ochtend gewekt worden met het gezang van vogels. De fazanten, konijntjes en reeën huppelen om je tent en je ontwaakt met een rustgevend uitzicht over het water.

 

Rust en ruimte

Natuurkampeerterrein De Pomp is een rustig, ruim kampeerterrein met plekken voor tenten, vouwwagens, caravans en campers. De kinderen kunnen zich uitleven op het speelveld en ’s avonds geniet je van een kampvuur bij de vuurhut.

 

De plekken 52,53 en 54 zijn verhard voor campers.

 

Lauwersmeer

Het Nationale Park Lauwersmeer is een gebied van water, eilandjes en ruige graslanden. Hier eten, broeden en rusten ruim honderd vogelsoorten. Een waar vogelparadijs dus. Je geniet hier van het weidse landschap, met een geweldig uitzicht over bos, riet en water. Het leefgebied van steltlopers, water-, riet-, zang-, en roofvogels.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Liesbeth van den Berg laat je graag kennismaken met al deze dieren. Maar met één in het bijzonder, de zeearend. Er bevindt zich namelijk een nest van een paar vlakbij het kampeerterrein. Vanuit je tent of caravan een zeearend zien overvliegen? Dat kan hier! Deze majestueuze roofvogel heeft een spanwijdte van meer dan twee meter. In het Lauwersmeer broeden ze sinds 2010. Ze jagen er vooral op ganzen, eenden en vis. Wil je dit zien? Let dan vooral ook op de andere vogels. Is er grote paniek onder de ganzen en eenden, dan is de zeearend meestal niet ver weg.

  

Activiteiten in het Lauwersmeer

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in het Nationaal Park. Zelf op pad in het Nationaal Park Lauwersmeer kan natuurlijk ook.

 

Zomerseizoen: Excusies met thema vogels

Deze zomer organiseert de boswachter tijdens het hoogseizoen elke woensdag een excursies met als thema vogels.

 

Data: In de zomervakantie (week 28 t/m 35) elke woensdagochtend.

Tijdstip: van 10.00 tot 12.00 uur.

Kosten: geen kosten voor kampeergasten.

Aanrader: verrekijker en stevige schoenen.

 

Quote Kampeermeneer: "Ik kom altijd helemaal tot rust op deze camping en met weemoed rij ik weer bij het Lauwersmeer weg" Lees het hele blog van de Kampeermeneer. 

 

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein De Pomp kun je sfeervolle tipitenten met inventaris, houtkachel en buitenkeuken huren. Voor meer informatie en reserveringen zie www.tipiskamperen.nl.

 

Lees meer
  • Nationaal Park Lauwersmeer
  • 2de Dark Sky Park van NL
  • Vogelparadijs/Zeearend
158  Beoordelingen, de Pomp
7,9
Prijs/kwaliteit verhouding
7,6
Staat van het sanitair
6,9
Ligging en omgeving
8,9
Rust en ruimte
9,1
Weer geweldig genoten.
De laatste 10 dagen van het kampeerseizoen weer op de Pomp doorgebracht. We hadden nog wel wat langer willen boeken, maar 1 oktober sluit de camping helaas. Ondanks dat er slecht weer voorspeld was viel het ons reuze mee. Er is veel regen gevallen, maar we hebben elke dag wel mooi weer met mooi licht gehad voor de natuurfotografie, wat onze hobby is. We komen al een jaar of 6 één of twee keer ruim een week op deze camping en komen altijd met een berg mooie foto's thuis. De camping is een oase van rust en de laatste week hadden we zelfs de camping meest van tijd voor onzelf omdat er geen andere gasten waren. De plek bijft een vast op onze vakantie kalender.
9
toppie
heerlijk rustig
8,4
Prettig kamperen bij de boswachter
Heerlijk gekampeerd op camping "De Pomp". Een prachtige camping, nu ook voorzien van plaatsen met stroom. Sanitair eenvoudig, maar goed.
7,9
Heerlijk stil en donker.
Lekker weekje genoten van het Lauwersmeer gebied. Met ook nog een dagje Schiermonnikoog. Het was maar een weekje weg maar lijkt wel een hele vakantie. Prachtige wandelingen gemaakt en van deze stille camping genoten. 's Nachts is de sterrenhemel heel goed te zien omdat er heel weinig licht in de buurt is. Echt een aanrader!!!
8,7
Heerlijk rustig weekend
Een paar dagen op De Pomp : altijd een ontspannend verblijf, zo ook deze keer.
7,2

Tot 1 juli ben je op deze terreinen welkom met een camper of caravan met vast-/cassettetoilet en watervoorziening, andere kampeermiddelen zijn niet toegestaan. Online reserveren is verplicht! 

 

In ons boekingssysteem is het mogelijk om ook voor 1 juli een plek te reserveren met een tent of vouwwagen, dit is helaas echt niet toegestaan. Boekingen die worden gemaakt met een tent/vouwwagen worden (tot 1 juli) geannuleerd.