Zelfvoorzienende campers en caravans welkom!

In verband met het coronavirus zijn deze terreinen tot 1 juli alleen geopend voor campers en caravans met een vast-/cassettetoilet en was/afwas mogelijkheden met stromend schoonwater en een vuilwatertank (douche is niet verplicht). Na 1 juli hopen we je ook te verwelkomen met een ander kampeermiddel (zoals tent, terreinwagen met daktent en vouwwagens).

 

Tot 1 juli geldt: Online reserveren is verplicht, je kunt dus niet op de bonnefooi komen. De sanitaire voorzieningen zijn gesloten, ook de vuurhutten en stookplekken zijn dicht. Op de terreinen wordt gehandhaafd door onze boa's en gelden de richtlijnen volgens de RIVM. Heb je vragen over je verblijf, bekijk dan de meest gestelde vragen.  

Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek met optioneel stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Borger

8,5
Borger
Locatie en informatie

Locatie

Steenhopenweg 5

9533 PN Drouwen

 

Omschrijving:

Ver weg van de bewoonde wereld, slapen tussen reusachtige douglassparren van de Hondsrug en met niets anders om je heen dan natuurgeluiden. Kamperen op natuurkampeerterrein Borger is er écht helemaal uit zijn.

 

Activiteiten voor kinderen en wandelen

Kampeerterrein Borger ligt op de Hondsrug, een van de hoogst gelegen delen van Drenthe. Tussen de hoge bomen waan je je echt in Canada. In de zomer worden er in het Buitencentrum Boomkroonpad (+- 400 meter van het kampeerterrein) veel activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals het maken van schorsafdrukken en spannende wandelingen door het bos. Deze eindigen ’s avonds vaak rondom het kampvuur waar je broodjes en marshmallows kunt bakken. In deze omgeving kan je ook heerlijk wandelen, ben je nog op zoek naar leuke routes? Kijk dan eens bij de Boswachterspaden van Staatsbosbeheer, hier treed je in de voetsporen van de boswachter!  

 

Ruime plekken

De kampeerplekken zijn erg ruim. Je kunt er terecht met je tent, caravan en camper en er is een sanitair gebouw. Tijdens de zomermaanden kun je verkoeling zoeken in de zwemplas ’t Nije Hemelriek, prachtig gelegen in het bos.

 

Hondsrug

Het natuurgebied de Hondsrug heeft veel te bieden. Zo kan je de hunebedden bezoeken, de prachtige heide bekijken en fietsen of wandelen tot diep in het bos. Maar wil je eens iets totaal anders, kom dan het bos van bovenaf bekijken. Maak een wandeling over het boomkroonpad, dit bijzondere pad leidt je hoog langs de toppen van de bomen. Wil je dit zelf ervaren bezoek dan Buitencentrum Boomkroonpad

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Henk Dolfing kan je van alles vertellen over de Hondsrug en de verschillende diersoorten. Een van de bewoners is de adder. Bij niet al te warm weer of na een koude, regenachtige dag liggen ze te zonnen op beschutte plekjes in de heide. Als je een adder wilt zien, moet je geluidloos lopen. Adders kunnen niet goed horen, maar voelen wel elk trillinkje in de bodem. Je moet natuurlijk wel geduld en doorzettingsvermogen hebben. Elke ochtend even een rondje om het Drouwenerveld dus.    

 

Activiteiten op de Hondsrug

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd op de Hongsrug, bekijk alle activiteiten. Zelf op pad in het natuurgebied de Hondsrug kan natuurlijk ook.

 

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein Borger kun je sfeervolle tipitenten met inventaris, houtkachel en buitenkeuken huren. Voor meer informatie en reserveringen zie www.tipiskamperen.nl.

 

Camptoo

Camptoo kwam bij Borger logeren en maakte er een filmpje over, het blog lees je hier. 

Lees meer
  • Modern sanitair en vuurhut
  • Klein Canada in Drenthe
  • Boomkroonpad op 5 min
396  Beoordelingen, Borger
8,5
Prijs/kwaliteit verhouding
8,3
Staat van het sanitair
9
Ligging en omgeving
9,2
Rust en ruimte
8,9
Oud-en Nieuw vieren
Prachtig terrein, mooie plekken, zeer vriendelijke boswachter Martijn. Heel jammer, dat er geen hout was, buiten een paar verrotte, natte stammetjes. Daardoor was er oudejaarsavond-avond geen saamhorigheid in de vuurhut, wat altijd een extra dimentie geeft.
10
Winterkamperen
Het was geweldig! Vooral de sanitaire voorzieningen met vloerverwarming hebben me bekoord. En de gezellige oudejaars oliebollen met vuur en vuur gebracht. De omgeving is perfect. Rust. Rust. Geen roest. Heerlijk! Dank Tessa
10
Heerlijk
Mooie ruime plekken, goede voorzienigen, de eerste 3 dagen prachtig weer, koud maar helder en droog. Vanaf 1/1 keerde het tei helaas, maar dat doet niets af aan de heerlijke kamping.
9,8
Uitstekend
Fijne jaarwisseling gehad op het terrein van Staatsbosbeheer in Borger. Met name complimenten aan de boswachter Martijn. Zweedse fakkels en lekkere oliebollen werden door hem verzorgd. Hierdoor creëerde hij een goede sfeer tussen alle campinggasten.
8
Feestdagen in de natuur.
Kerst en de jaarwisseling vieren met liefhebbers van stilte, een prachtige natuuren een houtvuurtje. Tussendoor wandelen en fietsen en genieten van een heerlijke omgeving.
8,8

Tot 1 juli ben je op deze terreinen welkom met een camper of caravan met vast-/cassettetoilet en watervoorziening, andere kampeermiddelen zijn niet toegestaan. Online reserveren is verplicht! 

 

In ons boekingssysteem is het mogelijk om ook voor 1 juli een plek te reserveren met een tent of vouwwagen, dit is helaas echt niet toegestaan. Boekingen die worden gemaakt met een tent/vouwwagen worden (tot 1 juli) geannuleerd.