Stichting de Groene Koepel

Stichting de Groene Koepel zet zich in voor een duurzame ontwikkeling van groene verblijfsaccommodatie, waaronder het netwerk van Natuurkampeerterreinen, Trekkershutten en Groepsnatuurkampeerterreinen.

Al sinds de oprichting van deze stichting in 1975 heeft Staatsbosbeheer terreinen met de officiële status van Natuurkampeerterrein. Deze status waarborgt een goede landschappelijke ligging, goede sanitaire voorzieningen en een minimum aan oppervlak per standplaats voor de benodigde privacy en natuurbeleving. Op het moment zijn 24 van de 132 Natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. 

 

Rustige, ruime  kampeerplekken in de meest prachtige natuurgebieden van ons land. Locaties om even los te komen van de hectiek van alledag. Kleinschalig, eenvoudig en midden in de natuur. Dat zijn in een notendop de kenmerken van de Natuurkampeerterreinen die aangesloten zijn bij Stichting de Groene Koepel. Een stichting zónder eigen terreinen, maar die erkenning biedt aan, en de kwaliteit waarborgt van terreinen van derden.

Om te kamperen op een erkend Natuurkampeerterrein in Nederland heb je de Natuurkampeerkaart nodig. Met de aanschaf van deze kaart verklaar je met respect te zullen omgaan met de natuur, bovendien steun je met de aanschaf het netwerk van Natuurkampeerterreinen, zodat we kwaliteit van de terreinen en de natuur kunnen waarborgen.

 

Lees meer op de website van de stichting De Groene Koepel