Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Lheederzand

8,2
Lheederzand
Locatie en informatie

Locatie

Achter 't Zaand 2a

7991 NG Dwingeloo

  

Omschrijving:

Schaduwrijke hoekjes en zonnige plekken op een heuveltje, te bereiken via een zandpad door het bos. En op heldere avonden een hemel vol sterren. Kamperen op natuurkampeerterrein Lheederzand is écht vakantie!

 

Ontdek de Drentse natuur

Natuurkampeerterrein Lheederzand ligt in het Nationale Park Dwingelderveld en is een ideaal startpunt om door de prachtige natuur van Drenthe te fietsen en te wandelen. Er zijn veel beschutte plekken die geschikt zijn voor tenten, vouwwagens, caravans en campers. Er zijn twee sanitair gebouwen en een vuurplaats.

 

Kamperen in een nationaal park

Je raakt hier niet uitgekeken! Het kampeerterrein ligt in het Nationaal Park Dwingelderveld en vlakbij Nationaal Park Drents-Friese Wold. Er is er van alles te beleven. Wie hier wandelt of fietst kijkt zijn ogen uit. De brinkdorpen Lhee en Kraloo laten het Drenthe van vroeger zien.

 

Dwingelderveld

De grote, stille heide bestaat nog. Het Dwingelderveld is Drenthe in een notendop, met niet alleen heide maar ook bossen, jeneverbessen, grafheuvels, vennetjes en de Drentse esdorpen.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Albert Henckel laat je graag kennismaken met de bewoners van het bos. Eén die je zeker zult ontmoeten is de gaai. Deze opvallende verschijning is schuw maar brutaal. Altijd op zijn hoede maar als hij de kans krijgt zal hij niet schuwen om op tafels en op de grond bij de kampeerplekken een ‘graantje’ mee te pikken. Zijn geschreeuw als waarschuwing of contactroep kun je bijna dagelijks horen. Maar wie ook zijn stille zang eens hoort zal zich verbazen.

 

Activiteiten Dwingelderveld

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd in het Nationaal Park Dwingelderveld. Zelf op pad  door het Nationaal Park Dwingelderveld  kan natuurlijk ook.

 

 

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein het Lheederzand kun je sfeervolle tipitenten met inventaris, houtkachel en buitenkeuken huren. Voor meer informatie en reserveringen zie www.tipiskamperen.nl.

Lees meer
  • Nationaal Park Dwingelderveld
  • Beschutte maar ruime plekken
  • Kant en klare Tipi's te huur
60  Beoordelingen, Lheederzand
8,2
Prijs/kwaliteit verhouding
8,1
Staat van het sanitair
7,4
Ligging en omgeving
9,5
Rust en ruimte
9,2
G. Bosma
Heerlijk!
25-4-2019 Heerlijk paasweekend gehad! De camping stond helemaal vol maar het was heerlijk rustig! Mooie plekjes, sommige erg zanderig omdat na het ophogen het gezaaide gras duidelijk nog niet is aangeslagen maar dat komt wel. Kleine tip voor de boswachter: en toiletrolhouder op de toiletten zou ik op prijs stellen. Verder zeer tevreden!
8,3
cindy spieksma
Kamperen april 2019
23-4-2019 Fijne plek in het bos en heerlijk om wakker te worden door alle vogeltjes.
8,8
P. de Ruiter
Prachtig terrein, dat vooral NIET gemoderniseerd of luxer gemaakt moet worden
23-4-2019 Een van de laatste stroomloze terreinen met volop ruimte voor tenten. Iedereen kan hier kamperen op de manier die bij hem of haar past.
8,1
M Meijer
Fraai gelegen camping
10-4-2019 Mooie camping in een prachtige omgeving. Een klein minpuntje: de naastgelegen weg zorgt voor veel verkeerslawaai.
7,2
F Bijvank
Hang naar vroeger.
16-10-2018 Een prachtig terrein gelegen in een grandioos mooie omgeving. Jammer dat je tegenwoordig één en al afrastering en hekjes tegenkomt. Niet meer de vrijheid welke je vroeger had. Het sanitair op het terrein gaat sterk achteruit. Mooi dat het simpel gehouden wordt maar de staat van onderhoud is niet om naar huis te schrijven. De algehele schoonmaak van het sanitair laat te wensen over. Er staat een oude koelkast vol bruine drab en schimmel. Hoeft er niet te staan maar als er je er een neerzet moet het goed zijn. Vroeger maakten we zelf schoon en zag het er stukken beter uit. Tegenwoordig betaal je een stevig bedrag voor het verblijf en mag je verwachten dat dit in orde is. Er zijn terreinen met faciliteiten die je niet op een natuurterrein verwacht. Daar worden dezelfde tarieven aangehouden en is de schoonmaak wel goed geregeld. "Het Lheederzand" blijft speciaal en we blijven ook zeker komen en ik hoop dat S.B.B. dit soort terreinen in ere houd.
6,1

Kamperen met Pinksteren

Pinksteren! De lente is in volle gang, alles komt tot leven. Een heerlijke tijd om er een paar dagen op uit te trekken. Onze natuurkampeerterreinen zijn met Pinksteren ook allemaal geopend. Zoek je een plekje tussen de bomen of liever op een open veld. Er zijn zoveel mogelijkheden. Eén ding hebben ze gemeen, ze liggen middenin de natuur. Vertrek vanuit je tent om al fietsend of wandelend de omgeving te ontdekken. Of trek je terug bij één van de vijvers in de buurt en ga vissen. Ga je samen met de kinderen op pad deze Pinksteren, dan ontdek je de natuur op een heel andere manier. Struinend of op pad met een schepnetje. Wie weet wat jullie allemaal naar boven toveren! Leuk is het ook om een wit laken mee te nemen en (lichtjes) aan een struikje te schudden, wat valt er allemaal naar beneden en wat leeft er allemaal in dat ene bosje? Ga het samen ontdekken.

 

Tijdens Pinksteren kan je terecht op één van onze natuurkampeerterreinen. Ze hebben allemaal faciliteiten, de ene meer dan de ander. Zo zijn er terreinen met basis voorzieningen zoals een toiletgebouw, maar er zijn ook terreinen met prive sanitair. Er zijn terreinen met een vuurhut of een speeltuin en waar je terecht kunt met hond of je camper. Aan jou de keuze!

 

Ook met Pinksteren is er op en rond onze terreinen van alles te beleven, de natuur is volop aan het groeien en bloeien. Ga het zelf ontdekken tijdens de mooie lente dagen of ga op pad met één van onze boswachters. In al onze gebieden worden regelmatig excursies georganiseerd. Op de website van Staatsbosbeheer kan je deze terug vinden. 

 

Wil je zelf op pad en zoek nog inspiratie? Staatsbosbeheer heeft de zogenaamde boswachterspaden ontwikkeld, dit zijn wandelroutes speciaal geselecteerd door de boswachter. Met deze bijzondere routes loop je in de sporen van de boswachter en zie je de mooiste plekjes van het gebied. Ze liggen door het hele land, genoeg te ontdekken dus!

 

Ga je deze Pinksteren met een grotere groep kamperen? Dan is het leuk om eens te kijken bij ons aanbod voor groepen. Hier vind je terreinen die speciaal voor groepen zijn ingericht, zo hebben jullie meer privacy en staan jullie gegarandeerd allemaal bij elkaar. Ook financieel kan het voordeel opleveren!

 

Genoeg keuze dus om de pinksterdagen te beleven, de selectie op deze pagina laat je zien welke terreinen er nog allemaal vrij zijn tijdens deze periode. Wil je op een thema zoeken of op provincie dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt dan terug naar de hoofdpagina en daar je keuze maken.