Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Leenderbos

8
Leenderbos
Locatie en informatie

Locatie

Strijperpad 3

5595 XR Leende

 

Omschrijving:

Midden in het bos kamp maken. Dát is kamperen bij natuurkampeerterrein Leenderbos in het zuiden van Brabant. De kinderen spelen op de speelweide of in het bos. En wanneer je

’s morgens de rits van de tent opent, zie je vaak nog enkele konijnen of een groene specht wegschieten.

 

Fietsen en wandelen

Natuurkampeerterrein Leenderbos ligt tegen de Belgische grens en biedt ruime plekken voor tenten, caravans, vouwwagens en campers. Overdag zijn er tal van mogelijkheden, maak gebruik van de fietsknooppunten of wandelroutes in de omgeving. In de buurt vind je allerlei natuurgebieden, zoals de Malpie en de Strabrechtse Heide. Of je drinkt een zelfgebrouwen trappist bij de broeders van abdij De Achelse Kluis. ’s Avonds kom je tot rust bij de gezamenlijke vuurhut op het kampeerterrein.

 

Kamperen in de natuur van Heeze-Leende

Kampeerterrein Leenderbos ligt in natuurgebied Heeze-Leende. Het grootste ven van Nederland, bijzondere plantengroei, zwevende libellen, grazende schapen, heide en bos om uren rond te zwerven. Hier beleef je de rijkdom van de Brabantse natuur.Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd in Heeze-Leende. Zelf op pad  door het natuurgebied Heeze-Leende kan natuurlijk ook. In deze omgeving kan je ook heerlijk wandelen, ben je nog op zoek naar leuke routes? Kijk dan eens bij de Boswachterspaden van Staatsbosbeheer, hier treed je in de voetsporen van de boswachter! 

 

  

Lees meer
  • Heide, bos en vennen
  • Vlakbij België
  • Ruimte voor mens en dier
416  Beoordelingen, Leenderbos
8
Prijs/kwaliteit verhouding
8
Staat van het sanitair
8,1
Ligging en omgeving
8,5
Rust en ruimte
8,1
Ruimtelijk
Hele fijne ruime plaatsen. Schoon sanitair. Vriendelijke boswachter die mensen vriendelijk aanspreekt en een praatje maakt. Prachtig wandelgebied direct vanaf camping,, ook voor honden mooi losloopgebied . Jammer dat geen watertje in de buurt is om te zwemmen, zeker met warm weer. En je hoort de snelweg inderdaad zoals wij al lazen voor aankomst.
8,8
Viel wat tegen deze keer
Het viel wat tegen. ivm wisselen van plaats, schade gereden ivm kleine lage boom niet gezien achter een grote boom, veel wespen en hornaars, plek onder een eikenboom deze vielen op onze camperbus. Geluid van de aangrenzende weg door de wind goed hoorbaar. Het gebied is schitterend om te wandelen en te mtb.
7,2
Leenderbos
Na een prachtige fietstocht aangekomen op camping Leenderbos. Wat een mooie bomen rondom de camping veldjes. Goede sfeer en rust.
9,7
perfecte camping, schoon sanitair. Jammer alleen het geluid van de autoverkeer
deze ovenachting maakte deel uit van een fietsronde door Brabant langs alle naturcampings. i altijd een "feest" op hier een overnachting te hebben.
7
Fijn verblijf
Wij hebben hier met de camperbus twee dagen overnacht. Vanaf de camping kun je gemakkelijk het bos in lopen om te wandelen. De camping is rustig gelegen en staat in een mooie bosrijke omgeving. Dat was erg fijn met de warmte die dagen. Het sanitair is eenvoudig, maar netjes onderhouden. Al met al een fijn verblijf gehad. Ideaal voor rustzoekers en natuurliefhebbers.
8,3