Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Groesbeek

7,8
Groesbeek
Locatie en informatie

Locatie

Ds. J.A. Visscherlaan 2

6561 KA Groesbeek

 

Omschrijving:

Tussen de bomen, op een heuvel je tent opzetten. Dat kan op natuurkampeerterrein Groesbeek, in het Rijk van Nijmegen. Met om je heen alleen maar stilte. Overdag wandelen, fietsen of spannende avonturen beleven in het avonturenbos. En eenmaal in de slaapzak is het hier muisstil. op het geritsel van wat dassen na misschien.

 

Het natuurkampeerterrein is geschikt voor campers met een lengte tot maximaal 5 meter.

 

Kamperen in de heuvels

Het is soms een beetje on-Nederlands, het landschap hier. Van glooiend tot heuvels van zeventig meter, vanwaar het uitzicht fabelachtig is. Wandelen of fietsen kan hier door bossen, langs akkers en over heide, zelfs langs wijnvelden. Op een steenworp afstand ligt het avonturenbos. Een spannende speelplek, waar de kinderen zich uren kunnen vermaken.

 

 

Rust op het terrein

Kampeerterrein Groesbeek ligt vlakbij de woonkern van Groesbeek. Hier vinden diverse activiteiten plaats, waarvan enkele evenementen (met name in mei en augustus) kunnen zorgen voor geluidsoverlast op het kampeerterrein. Wil je zeker zijn van rust op het terrein, kijk dan voor de data van mogelijke evenementen op deze websites:

 

 

Rijk van Nijmegen

Kampeerterrein Groesbeek ligt in het Groesbeekse bos in het Rijk van Nijmegen. Oude beukenlanen, lieflijke vennen, moerasruigten, rivierduinen en landgoederen op soms steile hellingen. Achter Nijmegen laat de Nederlandse natuur haar vele gezichten zien.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter laat je graag kennismaken met de bewoners van het Groesbeekse bos. Eén hiervan kun je zelfs tegenkomen op het kampeerterrein: het ree. Denk je dat je ’s avonds een hond hoort blaffen, dan zou het zomaar een ree kunnen zijn! Zij maken namelijk ook een kort en schor blaffend geluid. Zowel het mannetje (bok) als het vrouwtje (geit) doen het als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is. Wil je zelf reeën zien? Ga dan in de schemering op pad en zorg dat je wind tegen hebt. Dan ruiken de reeën je niet.

 

Activiteiten in Rijk van Nijmegen

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd in het Rijk van Nijmegen. Zelf op pad  door het natuurgebied het Rijk van Nijmegen kan natuurlijk ook. 

 

Lees meer
  • Glooiend landschap
  • Bijna buitenlandse omgeving
  • Avonturenbos voor kinderen
99  Beoordelingen, Groesbeek
7,8
Prijs/kwaliteit verhouding
7,9
Staat van het sanitair
7,5
Ligging en omgeving
8,8
Rust en ruimte
8,2
f kuiper
Wat tijd doet
15-4-2019 9 jaar geleden op het natuurkampeerterrein in Groesbeek geweest. Dat viel toen tegen vanwege hangjongeren met brommers bij het kampvuur en minimale voorzieningen. Wat een verbazing toen ik hier onlangs weer eens kwam. Helaas geen kampvuur plek meer maar wel een goed sanitairgebouwtje en afgebakende vlakke plaatsen. Hoorde van de boswachtster en vrijwillige boswachter dat het terrein indertijd zou verdwijnen maar nieuw leven is ingeblazen. De kampvuur plaats is inderdaad verdwenen maar beperkte vuurtjes in korven of op schalen wordt toegestaan. Dit staat niet als zodanig op de site. Reserveren kan nu ook, wat voor mij een groot voordeel is. Alle lof voor de inzet van de boswachters bij dit hernieuwde kampeer terrein.
9,1
M.R. van der Vliet
Stoere nacht op de camping
14-4-2019 Samen met de hond kamperen, met vorst onder een tarp. Het ging super! Door de bosrijke omgeving en de rust leek het op wildkamperen, maar dan met de luxe van sanitair.
9,3
Jacqueline Raaijmakers
Ruim tevreden
14-4-2019 Reserveren en aanmelden ging lekker vlot. Verder tevreden over de eenvoudige, maar schone voorzieningen. Het kampeerterrein ligt dichtbij Groesbeek wat voordelen heeft, zoals een supermarkt dichtbij. Maar 's nachts kan het ook een klein beetje geluidsoverlast veroorzaken.
7,3
jcgj ansems
trektochtje
11-4-2019
6,5
K Verhoeven
Nette natuurcamping
8-4-2019 Mooie locatie, schoon sanitair. Wij hadden plek met stroom. Gras was redelijk. Dit was opnieuw ingezaaid. geen idee waarom het Groene boekje verplicht is.
7

Meivakantie

Meivakantie, de lente is begonnen! Een perfect moment om samen met je gezin, familie of vrienden te genieten van het prachtige weer en te komen kamperen op één van onze natuurkampeerterreinen. Tijdens de meivakantie kom je op deze bijzondere plekken volledig tot rust. 's Avonds genieten bij de vuurhut tijdens de ondergaande zon en 's morgen wakker worden van de vogels. Onze terreinen liggen allemaal middenin de natuur. Zo zijn er terreinen in het bos, bij het water of de duinen. Kies je voor comfort of voor basic, een terrein met sanitaire voorzieningen of ga je wat meer back te basis. Er zijn ook terreinen met een speelplaats en terreinen met een vuurhut. Tijdens de meivakantie heb je ook kans om dieren te ontmoeten op de natuurkampeerterreinen. Middenin het bos kan je zo een ree tegenkomen of bijzondere vogels. Welke dieren ga je ontmoeten tijdens deze meivakantie? Op deze terreinen is nog voldoende beschikbaarheid tijdens de meivakantie! De selectie laat je zien welke terreinen er nog beschikbaar zijn, wil je liever met een groep komen kamperen? Bekijk dan onze groepskampeerterreinen, ook deze liggen allemaal middenin de natuur!