Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

De Dennen

7,7
Dennen
Locatie en informatie

 

Locatie

Hoofdstraat 28

9443 PA Schoonloo

 

Omschrijving:

Natuurkampeerterrein De Dennen is een echt gezinsterrein. Op zoek naar duivelseieren en kikkerdril. Boomhutten bouwen, lekker zwemmen in spartelvijver het Loomeer, zandkastelen bouwen en

’s avonds een wijntje drinken bij de overdekte vuurplaats. Op dit kampeerterrein in het Hart van Drenthe kan het allemaal.

 

Midden in de natuur

Kamperen tussen heide, bossen, zandverstuivingen en vennetjes. Op natuurkampeerterrein De Dennen slaap je midden in de natuur. Ideaal voor gezinnen. Er is van alles te doen en je leeft midden in de natuur, op een open plek in het bos met uitzicht op een ven.

  

Hart van Drenthe

Kampeerterrein De Dennen ligt in het Hart van Drenthe. Drie uitgestrekte boswachterijen met heide, stuifzand, beekdalen én het gevoel dat je midden in de wildernis bent. Fiets of wandel door dit gevarieerde landschap of ontdek de wereld van boven en bezoek het Buitencentrum Boomkroonpad 

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Henk Slagter laat je graag kennis maken met de bewoners van het Hart van Drenthe. Eén van de dieren die je tijdens zo’n tocht kunt tegenkomen is de ree. Wanneer het net lijkt of je een hond hoort blaffen, kan het maar zo zijn dat dit een ree is. Reeën maken namelijk ook een kort en schor blaffend geluid. Zowel het mannetje (bok) als het vrouwtje (geit) doen het als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is.

 

Activiteiten Hart van Drenthe

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in het Hart van Drenthe. Zelf op pad in het natuurgebied Hart van Drenthe kan natuurlijk ook.

  

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein De Dennen kun je sfeervolle tipitenten met inventaris, houtkachel en buitenkeuken huren. Voor meer informatie en reserveringen zie www.tipiskamperen.nl/.

Lees meer
  • Middenin het Hart van Drenthe
  • Zwemplas Loomeer
  • Stuifduinen en beekdalen
38  Beoordelingen, de Dennen
7,7
Prijs/kwaliteit verhouding
7,3
Staat van het sanitair
6,7
Ligging en omgeving
8,9
Rust en ruimte
8,1
A Gerritsma
Eerste weekend
3-4-2019 Prima, alleen wat betreft rust is er toch altijd dat verkeerslawaai! En zwemmen in het Loomeer is perfect!
7,7
rg vlug
sbb
17-9-2018 Wij kamperen graag op natuurkampeerterreinen vanwege de rust en ruimte. Echt ronduit idioot vonden wij het dat we eerste minimaal een half uur aan het klooien zijn geweest om ons via de computer in te schrijven. Het was ons niet eens gelukt als wij geen hulp hadden gehad van iemand die wel internet had. SBB gaat er blijkbaar van uit dat alle gasten een mobiele tel.met internet hebben. Nogal frustrerend en ook niet passend bij het fenomeen natuurkampeerterrein! Maar goed, toen wij ons eenmaal daar doorheen geslagen hadden hebben wij een paar heerlijke dagen gehad. Prima terrein! Mooie omgeving.
6,4
S.U. Reinstra
Kamperen bij De Dennen
12-9-2018 Goed weer (niet té warm!). Een fijne camping met zeer ruime plaatsen, veel privacy en een lekkere douche. Je loopt zo het bos in en kunt daar heel fijn wandelen. In de ochtend- en avondspits is er wat storend verkeersgeluid van de nabijgelegen weg (al is dit wel afhankelijk van de windrichting).
8,2
J.C. Sobering
Gezellig nachtje kamperen
10-9-2018 Deze vrijdag gaan we kamperen met collega's. Sommige van hen hebben nog nooit gekampeerd, en die belevenis willen we graag een keer met ze delen. We hebben De Dennen uitgekozen om de ligging en de indeling van plaatsen. Niet te dicht op elkaar, en ruim genoeg om een aantal trekkerstentjes op kwijt te kunnen. Het weer was vooral 's avonds niet echt om over naar huis te schrijven: vanaf 21:00 zware regen. Maar daar merk je in de vuurhut niets van ;-). Een erg gezellige avond gehad!
7,7
F.A 0031345684008 Reijnvaan
Rust
10-9-2018 Heerlijk weekend midden in de bossen
8,2

Meivakantie

Meivakantie, de lente is begonnen! Een perfect moment om samen met je gezin, familie of vrienden te genieten van het prachtige weer en te komen kamperen op één van onze natuurkampeerterreinen. Tijdens de meivakantie kom je op deze bijzondere plekken volledig tot rust. 's Avonds genieten bij de vuurhut tijdens de ondergaande zon en 's morgen wakker worden van de vogels. Onze terreinen liggen allemaal middenin de natuur. Zo zijn er terreinen in het bos, bij het water of de duinen. Kies je voor comfort of voor basic, een terrein met sanitaire voorzieningen of ga je wat meer back te basis. Er zijn ook terreinen met een speelplaats en terreinen met een vuurhut. Tijdens de meivakantie heb je ook kans om dieren te ontmoeten op de natuurkampeerterreinen. Middenin het bos kan je zo een ree tegenkomen of bijzondere vogels. Welke dieren ga je ontmoeten tijdens deze meivakantie? Op deze terreinen is nog voldoende beschikbaarheid tijdens de meivakantie! De selectie laat je zien welke terreinen er nog beschikbaar zijn, wil je liever met een groep komen kamperen? Bekijk dan onze groepskampeerterreinen, ook deze liggen allemaal middenin de natuur!

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.