Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek met optioneel stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Zanderdennen

8
Zanderdennen
Locatie en informatie

Locatie

Camping is bereikbaar via Heetweg en Lovinklaan

3775 KW Kootwijk

 

Omschrijving:

Langs slingerende wegen door het bos, voorbij de boswachterswoning, ligt natuurkampeerterrein Zanderdennen. Tussen de dennenbomen door glooit het stuifzandgebied: Kootwijkerzand. Kom je ook logeren tussen de dennen van de Veluwe?

 

Beschut

Zoek voor je tent of caravan een beschut plekje op één van de inhammen van dit rustige kampeerterrein. Kleine kinderen spelen hier op het overzichtelijke terrein, de oudere kinderen trekken erop uit om hutten te bouwen in het bos. Als je rond de schemer,

’s ochtends of ’s avonds, vanaf het terrein richting de boswachterij loopt, is een ontmoeting met een wild zwijn, ree of edelhert niet ondenkbaar. Het kampeerterrein is toegankelijk voor tenten, caravans, campers en vouwwagens, de plaatsen zijn allemaal voorzien van elektriciteit. Er is een sanitair gebouw en honden zijn toegestaan.

 

Kootwijk

Natuurkampeerterrein Zanderdennen ligt op de Veluwe in boswachterij Kootwijk. Tussen uitgestrekte bossen ligt hier een groot open gebied met heidevelden en zandverstuivingen: het Kootwijkerzand. De ene helft stuift, de andere helft is begroeid met bijzondere mossen en grassen. Her en der verspreid staan vliegdennen, spontaan uit het zand omhooggekomen en in de meest onwaarschijnlijke bochten gekromd.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Frits Faber laat je graag kennismaken met de bewoners van boswachterij Kootwijk. Eén hiervan is het edelhert met zijn grote gewei. Je zou er maar de hele dag mee op je hoofd moeten lopen, zo’n enorm gewei van een kilo of acht. Maar hoe groter het gewei, hoe groter de kans om in de smaak te vallen bij de vrouwen. Hier lopen de edelherten bij wijze van spreken vlak langs je tent. Overal zie je hun vaste looppaden. En als je echt een keer spektakel wil, moet je hier in het burlseizoen (vanaf half september) een plekje zoeken.

 

Activiteiten op de Veluwe

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd op de Veluwe. Zelf op pad in het natuurgebied de Veluwe kan natuurlijk ook. In deze omgeving kan je ook heerlijk wandelen, ben je nog op zoek naar leuke routes? Kijk dan eens bij de Boswachterspaden van Staatsbosbeheer, hier treed je in de voetsporen van de boswachter! 

 

Lees meer
  • Nationaal Park de Hoge Veluwe
  • Wild spotten hert/zwijn
  • Uitkijktoren Kootwijkerzand
164  Beoordelingen, Zanderdennen
8
Prijs/kwaliteit verhouding
7,9
Staat van het sanitair
7,6
Ligging en omgeving
9
Rust en ruimte
8,5
i neudecker
Kamperen in Kootwijk
7-5-2019 Ik kwam begin van de avond aan op het trekkersveld en was de enige trekker. Verderop nog wat caravans. Rustige plek, niet zo mooi als Drie, maar voldoet goed als je een trektocht maakt. 's Nachts hoorde ik wel de hele tijd de A1 (wind uit Noorden).
6,7
S.J. Verburgh
Nice
6-5-2019 Heerlijk rustig gehad, mooi verzorgd,
8
J.H.G. van Dam
Jammer
5-5-2019 Hoewel er mooi weer dagen achterlagen, troffen wij het niet met het weer. Dat merk je bij de te weinige douches. Het mitrailleur geluid heeft er niet aan meegeholpen een vakantiegevoel op te roepen. Integendeel. Het gebied ligt er mooi en daar is veel, zo niet alles mee gezegd.
5,6
C.W. van Lanen
Weekje weg
5-5-2019 We hebben heerlijk genoten, wat een mooie omgeving is dat. We hebben veel gewandeld en het is er heerlijk rustig. Jammer dat het weer niet zo mee werkte.
8
Y.M. Gooijer
Mooie camping
4-5-2019 We hebben in de meivakantie een weekje op Zanderdennen gestaan. Mooie, kleine camping op loopafstand van het Kootwijkerzand. We hadden een mooie, ruime plek vlakbij het toiletgebouw. Als de camping vol is, zijn er wel wat weinig toiletten, douches en vooral afwasplaatsen.
8,1

Kamperen op de Veluwe

Kamperen op de Veluwe is een aanrader. Lekker rustig op een natuurkampeerterrein, geniet je van de rust en vrijheid die dit prachtige gebied te bieden heeft. De Veluwe is het op één na grootste natuurgebied van Nederland en heeft veel te bieden. Maak eindeloze wandelingen door de bossen, over de heidevelden of zandvlakten als je gaat kamperen op de Veluwe. Kom klimmen in boswachterij Ugchelen-Hoenderloo, of bezoek het mooie Speulderbos met zijn dansende bomen. Als je gaat kamperen op de Veluwe is de kans groot om om wild te zien. Op de Veluwekan je het edelhert, wild zwijn of ree zomaar tegenkomen.