Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek met optioneel stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Zanderdennen

7,8
Zanderdennen
Locatie en informatie

Locatie

Kampeerterrein is bereikbaar via Heetweg en Lovinklaan

3775 KW Kootwijk

 

Op dit terrein is het in verband met natuurbrandrisico niet toegestaan om te koken of barbecueën op houtskool of briketten.

 

Omschrijving:

Langs slingerende wegen door het bos, voorbij de boswachterswoning, ligt natuurkampeerterrein Zanderdennen. Tussen de dennenbomen door glooit het stuifzandgebied: Kootwijkerzand. Kom je ook logeren tussen de dennen van de Veluwe?

 

Het natuurkampeerterrein is geschikt voor campers met een lengte tot maximaal 8 meter.

 

Beschut

Zoek voor je tent of caravan een beschut plekje op één van de inhammen van dit rustige kampeerterrein. Kleine kinderen spelen hier op het overzichtelijke terrein, de oudere kinderen trekken erop uit om hutten te bouwen in het bos. Als je rond de schemer,

’s ochtends of ’s avonds, vanaf het terrein richting de boswachterij loopt, is een ontmoeting met een wild zwijn, ree of edelhert niet ondenkbaar. Het kampeerterrein is toegankelijk voor tenten, caravans, campers en vouwwagens, de plaatsen zijn allemaal voorzien van elektriciteit. Er is een sanitair gebouw en honden zijn toegestaan.

 

Kootwijk

Natuurkampeerterrein Zanderdennen ligt op de Veluwe in boswachterij Kootwijk. Tussen uitgestrekte bossen ligt hier een groot open gebied met heidevelden en zandverstuivingen: het Kootwijkerzand. De ene helft stuift, de andere helft is begroeid met bijzondere mossen en grassen. Her en der verspreid staan vliegdennen, spontaan uit het zand omhooggekomen en in de meest onwaarschijnlijke bochten gekromd.

 

Speuren naar sporen

Boswachter Frits laat je graag kennismaken met de bewoners van boswachterij Kootwijk. Eén hiervan is het edelhert met zijn grote gewei. Je zou er maar de hele dag mee op je hoofd moeten lopen, zo’n enorm gewei van een kilo of acht. Maar hoe groter het gewei, hoe groter de kans om in de smaak te vallen bij de vrouwen. Hier lopen de edelherten bij wijze van spreken vlak langs je tent. Overal zie je hun vaste looppaden. En als je echt een keer spektakel wil, moet je hier in het burlseizoen (vanaf half september) een plekje zoeken.

 

Activiteiten op de Veluwe

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd op de Veluwe. Zelf op pad in het natuurgebied de Veluwe kan natuurlijk ook. In deze omgeving kan je ook heerlijk wandelen, ben je nog op zoek naar leuke routes? Kijk dan eens bij de Boswachterspaden van Staatsbosbeheer, hier treed je in de voetsporen van de boswachter! 

 

Lees meer
  • Nationale Park De Hoge Veluwe
  • Wild spotten: hert en zwijn
  • Uitkijktoren Kootwijkerzand
591  Beoordelingen, Zanderdennen
7,8
Prijs/kwaliteit verhouding
7,5
Staat van het sanitair
6,9
Ligging en omgeving
9,1
Rust en ruimte
8,5
Prachtig kamperen in Kootwijkerzand
Hele fijne natuurcamping vlakbij Radio Kootwijk, aanrader voor kleinschalige natuurcamping
7,5
Mooie omgeving, kleine plaatsen en slecht sanitair
De omgeving is prachtig, maar het terrein zelf viel ons nogal tegen. Na ons eerdere bezoek aan de Vlagberg, viel ons op dat de plaatsen op dit terrein veel kleiner zijn. Daarnaast was het sanitair niet wat je mag verwachten. Twee toiletten en twee douches zijn echt te weinig, zeker als ze maar één keer per dag worden schoongemaakt.
6,9
Zeer mooie camping Zanderdennen in Kootwijk - met kleine onvolkomenheden
Deze camping ligt heel idyllisch midden in het bos. De grote en bekende stuifduinen van het Kootwijkerzand zijn te voet of met de fiets over korte afstanden snel te bereiken. Deze duinen zijn te bereiken via idyllische bospaden of via een goed verhard fietspad. Camping Zanderdennen is helaas niet te bereiken via het directe en rechte pad vanuit het stadje Kootwijk, omdat dit pad is afgesloten met een slagboom. Je moet er door veel krappe bochten en ongelijke bosweg rijden. Als er tegenliggers komen, is het helaas moeilijk te ontwijken. Daarom wordt de bereikbaarheid met een grote auto en caravan alleen aanbevolen voor ervaren chauffeurs. Alle plaatsen zijn prachtig gelegen tussen de bomen en de hele camping is een oase van rust. Ook met een grote auto of caravan zijn de grote plaatsen goed te manoeuvreren. Een klein nadeel is dat er in de douchecabines geen opbergruimte is voor shampoo en douchecrème. Er is ook geen handvat om jezelf beter te ondersteunen. Het is van groot belang dat u zich bij aankomst eerst online aanmeldt bij de terminal en dat u daar niet vergeet uit te loggen voordat u 's avonds naar huis rijdt. Helaas zijn er alleen Nederlandse betalingssystemen om uit te kiezen bij het maken van een reservering en slechts één Nederlandse bankrekening om te betalen. De adviseurs die voor ons zorgen op de reserveringshotline zijn buitengewoon behulpzaam en hebben veel moeite en tijd genomen om ons te helpen, waarvoor ik ze van harte wil aanbevelen. In het voor- en naseizoen is deze camping een zeer rustige en ontspannende bosidylle. Maar in het hoogseizoen is het helaas een constant komen en gaan en daardoor vaak luider. Want tenten en luifels voor caravans worden voortdurend op- en afgebouwd. Als je hier echt van de rust van het bos wilt genieten, moet je in het hoogseizoen niet naar Zanderdennen komen. Aanbeveling aan Staatsbosbeheer: maak de website in het Engels, Duits en Frans beschikbaar voor internationale gasten.
8,1
Rust
Fijne en mooie plek, heerlijk in het bos. Veel rust. Wel weinig toiletten als de camping vol is. Ook niet altijd even schoon.
7,8
"Overvallen" door rust
Schitterende locatie, heerlijke dennengeur en vogelgeluiden...
7,9

Kamperen met de hond

Kamperen met de hond kan op 19 van onze kampeerterreinen. Uren wandelen, lange tochten door het bos of uitwaaien op het strand, geniet van een hele dag lekker buiten zijn. En wat is er fijner dan de hele dag actief zijn en de natuur samen ontdekken als je aan het kamperen bent met je hond? Zo geniet je nog meer tijdens je vakantie.
Hier vind je alle kampeerterreinen waar je kunt kamperen met de hond. Er gelden wel een aantal regels (zie ook art. 10 van de algemene voorwaarden): naast de opruimplicht van ontlasting op en rond het kampeerterrein, moet je hond altijd aangelijnd zijn en mag je hond geen overlast veroorzaken voor andere kampeerders. Het plaatsen van hekjes of andere vormen van afrastering voor jouw hond bij je kampeermiddel (in plaats van het aanlijnen) is niet toegestaan.