Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek zonder stroom, hond niet toegestaan

Kies je kampeermiddel

West-Terschelling

8,5
West
Locatie en informatie

Locatie

Longway 28

8881 CM West-Terschelling

 

Omschrijving:

Kampeerterrein West op Terschelling ligt gunstig voor iedereen. Terwijl de konijnen nieuwsgierig over het veld huppelen, spelen de kinderen in de zandbak. Verscholen tussen de bomen, aan de rand van het bos. En tóch vlakbij het dorp. Het Groene Strand is op steenworp afstand, ideaal voor kleine kinderen.

 

Stilte en rust van een Waddeneiland

Natuurkampeerterrein West-Terschelling licht op twee kilometer van de haven. Op dit kampeerterrein ervaar je de stilte en de rust van het Waddeneiland. Zeven zonnige velden, gescheiden door elzensingels bieden plek aan tenten, caravans, campers en trekkers. Met de fiets zit je zo op het Noordzeestrand dat vijf kilometer verderop ligt.

 

Het terrein beschikt niet over elektriciteit maar heeft wel een sanitairgebouw waar stroom aanwezig is. Het terrein is uitgerust met oplaadlockers voor mobiele apparaten en mogelijkheden om electrische fietsen op te laden. Daarnaast kun je genieten van een kampvuur in de vuurhut.

 

Kamperen op Terschelling

Kamperen op Terschelling, dat is kamperen midden in de natuur. Ons middelste Waddeneiland lijkt slechts een smalle streep tussen Noordzee en Waddenzee, maar het heeft een rijkdom aan natuur! Wist je dat het eiland voor 80% uit natuur bestaat? Van bossen, strand en duinvalleien tot de Boschplaat, een gebied waar de natuur vrijwel ongestoord haar gang kan gaan. Hier broeden en rusten de vogels van de Waddenzee. Samen met de boswachter kun je hier prachtige wandelingen maken.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Hessel Hek struint regelmatig met kinderen over het kampeerterrein om te laten zien wat er allemaal te vinden is. Ook worden er verschillende excursies aangeboden. Zo kun je wildplukken en is er een natuurschuur vlak bij het kampeerterrein waar je wisselende exposities over de natuur van Terschelling kunt bezoeken. Hou je meer van avontuur dan kun je mee op een kanotocht om te speuren naar de zeehond, een echte aanrader! Want zo gewoon is een gewone zeehond niet. Hij heet vooral zo omdat er in de Waddenzee ook nog een andere zeehond voorkomt, de grijze. De gewone zeehond jaagt vooral op de tast op vis. Daarvoor heeft hij onder meer een paar lange en uiterst gevoelige snorharen tot zijn beschikking. Overdag liggen ze vaak te zonnen op de zandbanken voor de kust. Daar hebben zij geen luie stoel voor nodig.

 

Activiteiten op Terschelling

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd op Terschelling. Zelf op pad over het eiland Terschelling kan natuurlijk ook.

 

Kamperen tijdens Oerol
Voor Oerol kun je niet online reserveren. Er is tijdens dit festival wel plaats voor tentkampeerders, maar inschrijving en betaling kan alleen op het kampeerterrein. Oerol 2019 14 t/m 23 juni.

 

Veerdienst
Informatie over veerdienst Harlingen-Terschelling via Rederij Doeksen, T 0900-3635736. 

Lees meer
  • Modern sanitair/vuurhut
  • Tussen Waddenzee en Noordzee
  • Rust nabij het Dorp
83  Beoordelingen, West-Terschelling
8,5
Prijs/kwaliteit verhouding
8,5
Staat van het sanitair
8,5
Ligging en omgeving
9,2
Rust en ruimte
8,7
H de Jong
Toilet en batterijen
6-4-2019 Deze ster natuurcampings zijn niet goedkoop, kan er geen toiketpapier worden verstrekt? Dat kost het toch niet? Sommige mensen hebben geen toiletpapier mee en maken er een bende van. Nu na 1 dag zijn de toiletten smerig met poep op de bril en in de pot. Tevens de vraag of er geen kleine container kan worden opgehangen bij de vuilcontainers voor oude batterijen. Dit lijkt mij gepast bij een natuurcamping.
7,7
hjw kienhuis
Heerlijk verblijf bij de boswachter.
1-10-2018 2 nachten gehangen op het terrein West Terschelling. Wat een rust en wat een luxe. Onze hangmatten opgehangen op het trekkersveld. Eventjes weg uit de hektiek, wandelen over het mooie eiland. Ondanks het predikaat natuurkampeerterrein is het goed toeven modern en zeer uitgebreid sanitair, mooie kampvuurplaats wat wil je dan nog meer. Zeker voor herhaling vatbaar.
10
nm dijkstra
Genieten in het najaar
30-9-2018 Een goede slaapzak, een niet te grote tent en de luxe van een warme douche, warm stromend water en een fijne overdekte vuurplaats maken het een genot om in het najaar te kamperen. Heerlijk rustig, lekkere geuren, mooie kleuren. Een beetje fris, maar erg lekker.
9
MA Eelman
Fijn verblijf!
18-9-2018 Mooie, rustige camping!
8,5
O.B. de Vries
Rust in het "buitenland Terschelling"
16-9-2018 Heerlijke najaarsrust met gelijkgestemden. Een week voelt als twee.
7,4

Kamperen met de hond

Kamperen met de hond kan op 20 van onze kampeerterreinen. Uren wandelen, lange tochten door het bos of uitwaaien op het strand, geniet van een hele dag lekker buiten zijn. En wat is er fijner dan de hele dag actief zijn en de natuur samen ontdekken als je aan het kamperen bent met je hond. Zo geniet je nog meer tijdens je vakantie. Hieronder vind je alle kampeerterreinen waar je kunt kamperen met de hond. Er gelden wel een aantal regels: naast de opruimplicht van ontlasting op of rond het terrein, moet je hond altijd aangelijnd zijn en mag je hond geen overlast veroorzaken voor andere kampeerders.