Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek zonder stroom, hond niet toegestaan

Kies je kampeermiddel

West-Terschelling

8,5
West
Locatie en informatie

Locatie

Longway 28

8881 CM West-Terschelling

 

Omschrijving:

Kampeerterrein West op Terschelling ligt gunstig voor iedereen. Terwijl de konijnen nieuwsgierig over het veld huppelen, spelen de kinderen in de zandbak. Verscholen tussen de bomen, aan de rand van het bos. En tóch vlakbij het dorp. Het Groene Strand is op steenworp afstand, ideaal voor kleine kinderen.

 

Stilte en rust van een Waddeneiland

Natuurkampeerterrein West-Terschelling licht op twee kilometer van de haven. Op dit kampeerterrein ervaar je de stilte en de rust van het Waddeneiland. Zeven zonnige velden, gescheiden door elzensingels bieden plek aan tenten, caravans, campers en trekkers. Met de fiets zit je zo op het Noordzeestrand dat vijf kilometer verderop ligt.

 

Het terrein beschikt niet over elektriciteit maar heeft wel een sanitairgebouw waar stroom aanwezig is. Het terrein is uitgerust met oplaadlockers voor mobiele apparaten en mogelijkheden om electrische fietsen op te laden. Daarnaast kun je genieten van een kampvuur in de vuurhut.

 

Kamperen op Terschelling

Kamperen op Terschelling, dat is kamperen midden in de natuur. Ons middelste Waddeneiland lijkt slechts een smalle streep tussen Noordzee en Waddenzee, maar het heeft een rijkdom aan natuur! Wist je dat het eiland voor 80% uit natuur bestaat? Van bossen, strand en duinvalleien tot de Boschplaat, een gebied waar de natuur vrijwel ongestoord haar gang kan gaan. Hier broeden en rusten de vogels van de Waddenzee. Samen met de boswachter kun je hier prachtige wandelingen maken.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Hessel Hek struint regelmatig met kinderen over het kampeerterrein om te laten zien wat er allemaal te vinden is. Ook worden er verschillende excursies aangeboden. Zo kun je wildplukken en is er een natuurschuur vlak bij het kampeerterrein waar je wisselende exposities over de natuur van Terschelling kunt bezoeken. Hou je meer van avontuur dan kun je mee op een kanotocht om te speuren naar de zeehond, een echte aanrader! Want zo gewoon is een gewone zeehond niet. Hij heet vooral zo omdat er in de Waddenzee ook nog een andere zeehond voorkomt, de grijze. De gewone zeehond jaagt vooral op de tast op vis. Daarvoor heeft hij onder meer een paar lange en uiterst gevoelige snorharen tot zijn beschikking. Overdag liggen ze vaak te zonnen op de zandbanken voor de kust. Daar hebben zij geen luie stoel voor nodig.

 

Activiteiten op Terschelling

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd op Terschelling. Zelf op pad over het eiland Terschelling kan natuurlijk ook.

 

Kamperen tijdens Oerol
Voor Oerol kun je niet online reserveren. Er is tijdens dit festival wel plaats voor tentkampeerders, maar inschrijving en betaling kan alleen op het kampeerterrein. Oerol 2019 14 t/m 23 juni.

 

Veerdienst
Informatie over veerdienst Harlingen-Terschelling via Rederij Doeksen, T 0900-3635736. 

Lees meer
  • Modern sanitair/vuurhut
  • Tussen Waddenzee en Noordzee
  • Rust nabij het Dorp
90  Beoordelingen, West-Terschelling
8,5
Prijs/kwaliteit verhouding
8,5
Staat van het sanitair
8,6
Ligging en omgeving
9,2
Rust en ruimte
8,7
H.G.M. van den Elsen
Prima verblijf, goede faciliteiten
4-5-2019 Ondanks een koude week eind april hebben we ons prima vermaakt op Terschelling. We hebben gekampeerd op op het SBB natuurkampeerterrein Terschelling West; een keurig onderhouden kampeerterrein, ruim van opzet en voldoende privacy door diverse groene afscheidingen. Het sanitair was prima en werd dagelijks schoongemaakt. De voorzieningen helemaal top: lockers voor het opladen van mobiele telefoons, stopcontacten voor het opladen van elektrische fietsen, douches bij de prijs ingegrepen (geen geklooi met muntjes, gewoon een timer van 5 minuten - ruim voldoende). Ook de vuurhut is leuk en gezellig! De camping ligt dicht bij het dorp. Een heel klein minpuntje: voor het opladen van je telefoon betaal je 50 eurocent (de borg voor de sleutel van je locker krijg je niet terug), terwijl het opladen van een elektrische fiets, met een 1000x grotere accucapaciteit, geheel gratis is. Een beetje scheef. Al met al een aanrader!
9
J.W. Krikke-Weima
Een tien
3-5-2019 Wat een leuk kampeerterrein van Staatsbosbeheer. Normaal gaan we altijd naar Vlieland maar deze camping is veel leuker. Ook omdat er een vuurplaats bij is, en die is soms best nodig met die temperaturen in Nederland. Mooi gebouw voor de sanitair. Helemaal top
9,5
M.H. te Plate
Heerlijk!!!!!
27-4-2019 De camping is prachtig met groene veldjes. Je hoort vogels rondom je. West-Terschelling, Dodemanskisten en het Groene Strand op loopafstand. Sanitair is schoon en fris.
9,1
MK Das
Cool
23-4-2019 Calm and cool place for camping 😎.
7,9
m spieker
Erg fijne camping.
23-4-2019 Heerlijk weekend gehad op Terschelling. Het was nog lekker rustig en we hadden het hele honden veld voor ons zelf. 's ochtends met veel vogelgezang wakker geworden. 🙂.
8,7

Kamperen met de hond

Kamperen met de hond kan op 20 van onze kampeerterreinen. Uren wandelen, lange tochten door het bos of uitwaaien op het strand, geniet van een hele dag lekker buiten zijn. En wat is er fijner dan de hele dag actief zijn en de natuur samen ontdekken als je aan het kamperen bent met je hond. Zo geniet je nog meer tijdens je vakantie. Hieronder vind je alle kampeerterreinen waar je kunt kamperen met de hond. Er gelden wel een aantal regels: naast de opruimplicht van ontlasting op of rond het terrein, moet je hond altijd aangelijnd zijn en mag je hond geen overlast veroorzaken voor andere kampeerders.