Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond niet toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek zonder stroom, hond niet toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Oude Willem

8,3
Oude Willem
Locatie en informatie

Locatie

Bosweg 8

8439 SN Oude Willem (Diever)

 

Omschrijving:

Kamperen op natuurkampeerterrein Oude Willem, dat is slapen in het grootste bosgebied van Nederland. Bij uitstek geschikt voor heerlijke fietstochten door het Drents-Friese Wold. De reeën lopen hier soms gewoon over het terrein. Er zijn in de buurt zelfs dassen gespot.

 

Zee aan ruimte

Een klein, sfeervol kampeerterrein – dat is Oude Willem. Aan de randen van het veld, langs de brede singel die het kampeerterrein scheidt van het bos, heb je een zee aan ruimte. Voor fietsers en wandelaars ligt Oude Willem op een ideale plek. Rondom het terrein ligt namelijk meer dan 90 kilometer aan fiets- en wandelpaden. De gezellige dorpjes in de omgeving zijn ideaal om even uit te rusten op een terras.

 

Op de grens van Friesland en Drenthe

Kampeerterrein Oude Willem ligt in het Drents-Friese Wold. Het op één na grootste aaneengesloten bosgebied van ons land ligt op de grens van Friesland en Drenthe. Een gebied vol variatie, met moeras en stuifzand, met vennetjes en heide, met bolle akkers en bloeiende beekdalen.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Rieks Eding laat je graag kennismaken met de bewoners van het Drents-Friese Wold. Maar het kan maar zo zijn dat je ‘s avonds voor je tent zit te lezen en in de verte een hond hoort blaffen. Althans dat denk je. Maar wist je dat reeën ook een kort en schor blaffend geluid maken? Zowel het mannetje (bok) als het vrouwtje (geit) doen het als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is. Wil je zelf reeën zien? Ga dan in de schemering op pad en zorg dat je wind tegen hebt. Dan ruiken de reeën je niet.

 

Activiteiten in het Drents-Friese Wold

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd in het Drents-Friese Wold. Zelf op pad door het natuurgebied Drents-Friese Wold kan natuurlijk ook. In deze omgeving kan je ook heerlijk wandelen, ben je nog op zoek naar leuke routes? Kijk dan eens bij de Boswachterspaden van Staatsbosbeheer, hier treed je in de voetsporen van de boswachter! 

 

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein Oude Willem kun je sfeervolle tipitenten met inventaris, houtkachel en buitenkeuken huren. Voor meer informatie en reserveringen zie www.tipiskamperen.nl.

 

Lees meer
  • Midden in Nationaal Park
  • Vlakbij Buitencentrum DFW
  • Eindeloos wandelen en fietsen
156  Beoordelingen, Oude Willem
8,3
Prijs/kwaliteit verhouding
7,9
Staat van het sanitair
7,8
Ligging en omgeving
9
Rust en ruimte
8,7
W Sierdsma
Altijd een heerlijke plek bij SBB.
17-9-2019 Bijna thuis van ons lange fietsweekend kwamen we langs Oude Willem. Hier nog even in alle rust tentje opgezet en overnacht.
8,1
S.I. van Diejen
Lang weekend in de bossen.
17-9-2019 In de nazomer zijn we er nog even op uit getrokken om te genieten van de natuur. Deze camping ligt op een top locatie met mooie wandel en fiets routes om de hoek. Na 5 minuten mee de auto bevind je je weer in een andere bos gedeelte. Alles even mooi. De kamping is primitief maar daar zochten we naar. 2 dagen een kampvuur gemaakt. Veder is er een sanitair gebouw, wel zelf wc papier meenemen. Een nadeel is dat het ligt bij de wc's pas aangaat als de zon onder is, maar is een een donkere bewolkte dag dan zit je in het donker. Een aardige beheerder die goed meedenkt met zijn gasten. Ook veel picknicktafeld voor als je met de tent bent. Was een leuke weekend.
8,1
G en H van Oosterhout
puur natuur
13-9-2019 goede paar dagen gehad met zon en flink regen . De camping Oude Willem is een prachtig startpunt voor fietstochten. Maar ook heerlijk bij de tent , luisterend naar het gehamer van de specht (soms leek het of iemand haringen aan het in slaan was ,soms op een beeldhouwer ,hakkend in steen)
8,5
f staverman
Het hoogveen was super stil, de weg bij Oude Willem niet.
11-9-2019 Prachtige omgeving met het hoogveen te noorden. De camping kon wel wat meer stilte gebruiken. Lawaaiige weg vlakbij.
6
VS Göbel
Weekendje weg
9-9-2019 We hebben een leuk weekend gehad. Helaas gooide de heftige regen en de bijzonder grote plassen water wel wat roet in het eten. Wat ik wel een beetje jammer vond is dat de slecht weer voorziening volledig onder water kwam te staan na een dag heftig regenen. Het was onze enige hoop op droge voeten en ook dat was dus niet het geval. Verder was de camping netjes, rustig en kwam de beheerder smorgens graag even een praatje maken.
8,3

Kamperen met de hond

Kamperen met de hond kan op 20 van onze kampeerterreinen. Uren wandelen, lange tochten door het bos of uitwaaien op het strand, geniet van een hele dag lekker buiten zijn. En wat is er fijner dan de hele dag actief zijn en de natuur samen ontdekken als je aan het kamperen bent met je hond. Zo geniet je nog meer tijdens je vakantie. Hieronder vind je alle kampeerterreinen waar je kunt kamperen met de hond. Er gelden wel een aantal regels: naast de opruimplicht van ontlasting op of rond het terrein, moet je hond altijd aangelijnd zijn en mag je hond geen overlast veroorzaken voor andere kampeerders.