Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Lheederzand

8,1
Lheederzand
Locatie en informatie

Locatie

Achter 't Zaand 2a

7991 NG Dwingeloo

  

Omschrijving:

Schaduwrijke hoekjes en zonnige plekken op een heuveltje, te bereiken via een zandpad door het bos. En op heldere avonden een hemel vol sterren. Kamperen op natuurkampeerterrein Lheederzand is écht vakantie!

 

Ontdek de Drentse natuur

Natuurkampeerterrein Lheederzand ligt in het Nationale Park Dwingelderveld en is een ideaal startpunt om door de prachtige natuur van Drenthe te fietsen en te wandelen. Er zijn veel beschutte plekken die geschikt zijn voor tenten, vouwwagens, caravans en campers. Er zijn twee sanitair gebouwen en een vuurplaats.

 

Kamperen in een nationaal park

Je raakt hier niet uitgekeken! Het kampeerterrein ligt in het Nationaal Park Dwingelderveld en vlakbij Nationaal Park Drents-Friese Wold. Er is er van alles te beleven. Wie hier wandelt of fietst kijkt zijn ogen uit. De brinkdorpen Lhee en Kraloo laten het Drenthe van vroeger zien.

 

Dwingelderveld

De grote, stille heide bestaat nog. Het Dwingelderveld is Drenthe in een notendop, met niet alleen heide maar ook bossen, jeneverbessen, grafheuvels, vennetjes en de Drentse esdorpen.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Albert Henckel laat je graag kennismaken met de bewoners van het bos. Eén die je zeker zult ontmoeten is de gaai. Deze opvallende verschijning is schuw maar brutaal. Altijd op zijn hoede maar als hij de kans krijgt zal hij niet schuwen om op tafels en op de grond bij de kampeerplekken een ‘graantje’ mee te pikken. Zijn geschreeuw als waarschuwing of contactroep kun je bijna dagelijks horen. Maar wie ook zijn stille zang eens hoort zal zich verbazen.

 

Activiteiten Dwingelderveld

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd in het Nationaal Park Dwingelderveld. Zelf op pad  door het Nationaal Park Dwingelderveld  kan natuurlijk ook. In deze omgeving kan je ook heerlijk wandelen, ben je nog op zoek naar leuke routes? Kijk dan eens bij de Boswachterspaden van Staatsbosbeheer, hier treed je in de voetsporen van de boswachter! 

 

 

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein het Lheederzand kun je sfeervolle tipitenten met inventaris, houtkachel en buitenkeuken huren. Voor meer informatie en reserveringen zie www.tipiskamperen.nl.

Lees meer
  • Nationaal Park Dwingelderveld
  • Beschutte maar ruime plekken
  • Kant en klare Tipi's te huur
160  Beoordelingen, Lheederzand
8,1
Prijs/kwaliteit verhouding
7,8
Staat van het sanitair
7,2
Ligging en omgeving
9,3
Rust en ruimte
9
E Debets
Heerlijke plek!
13-9-2019 Wat een heerlijk verblijf op een fantastisch terrein. Drie dagen 18 km gewandeld…je kunt alle kanten op! Ruime plaatsen, veel privacy. Het glooiende middenveld geeft een ruimtelijk en rustig gevoel. Mits er geen kinderen krijsend op de glijbaan met stokken slaan…op de een of andere manier word je als rustzoeker zonder kinderen de laatste jaren wel een beetje weggejaagd van de sbb terreinen…helaas. Sanitair is simpel, maar volstaat. Warm water voor de afwas zou inderdaad handig zijn, vooral als de (enige) douche bezet is, is het onhandig.
8
A. Lem
Een fijne plek
2-9-2019 Lheederzand is een fijne plek. Een prachtig terrein in het bos met veel mooie plekkrn met veel privacy.
9,7
H.G.C. Kreiken
heerlijk met de camper in het bos staan
2-9-2019 Lheederzand is een heerlijk rustige camping midden in het bos bij Dwingeloo met alleen de noodzakelijke voorzieningen. je loopt of fietst zo het bos in en bent snel op de dwingeloose heide en bij de radiotelescoop. Dwingeloo met veel voorzieningen op ongeveer 5 kilometer.
9,1
a van iterson
Heel relaxed!
1-9-2019 Prima Natuurkampeerterrein. Met rugzak op eerst een wandeling gemaakt er naar toe, door heide en bos. Mooie omgeving. Daar 's avonds aangekomen, eenvoudig aangemeld via de digi-paal (of hoe je het wilt noemen), tentje opzetten en chillen maar. Tentjes en campers gescheiden. Gelukkig weinig campers (niet mijn ding) en vond het fijn dat je je niet hoeft te melden bij een receptie. Sfeer op het terrein was prima. Heel ontspannen allemaal. Verder weinig voorzieningen, ik heb alleen een kraan gezien :-) Maar meer heb ik ook niet nodig. 'S ochtends vroeg tentje weer ingepakt en verder met de wandeltocht. Ik had een perfect weekend! De ultieme mindfulness ervaring!
9,8
T.J van Esch
Gevoel van kamperen in het bos
31-8-2019 Mooie camping midden in het bos. Sanitair is simpel, maar schoon. Wij komen graag nog eens terug.
9,8

Kamperen met de hond

Kamperen met de hond kan op 20 van onze kampeerterreinen. Uren wandelen, lange tochten door het bos of uitwaaien op het strand, geniet van een hele dag lekker buiten zijn. En wat is er fijner dan de hele dag actief zijn en de natuur samen ontdekken als je aan het kamperen bent met je hond. Zo geniet je nog meer tijdens je vakantie. Hieronder vind je alle kampeerterreinen waar je kunt kamperen met de hond. Er gelden wel een aantal regels: naast de opruimplicht van ontlasting op of rond het terrein, moet je hond altijd aangelijnd zijn en mag je hond geen overlast veroorzaken voor andere kampeerders.