Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Leenderbos

8,1
Leenderbos
Locatie en informatie

Locatie

Strijperpad 3

5595 XR Leende

 

Omschrijving:

Midden in het bos kamp maken. Dát is kamperen bij natuurkampeerterrein Leenderbos in het zuiden van Brabant. De kinderen spelen op de speelweide of in het bos. En wanneer je

’s morgens de rits van de tent opent, zie je vaak nog enkele konijnen of een groene specht wegschieten.

 

Fietsen en wandelen

Natuurkampeerterrein Leenderbos ligt tegen de Belgische grens en biedt ruime plekken voor tenten, caravans, vouwwagens en campers. Overdag zijn er tal van mogelijkheden, maak gebruik van de fietsknooppunten of wandelroutes in de omgeving. In de buurt vind je allerlei natuurgebieden, zoals de Malpie en de Strabrechtse Heide. Of je drinkt een zelfgebrouwen trappist bij de broeders van abdij

De Achelse Kluis. ’s Avonds kom je tot rust bij de gezamenlijke vuurhut op het kampeerterrein.

 

Kamperen in de natuur van Heeze-Leende

Kampeerterrein Leenderbos ligt in natuurgebied Heeze-Leende. Het grootste ven van Nederland, bijzondere plantengroei, zwevende libellen, grazende schapen, heide en bos om uren rond te zwerven. Hier beleef je de rijkdom van de Brabantse natuur.Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd in Heeze-Leende. Zelf op pad  door het natuurgebied Heeze-Leende kan natuurlijk ook. In deze omgeving kan je ook heerlijk wandelen, ben je nog op zoek naar leuke routes? Kijk dan eens bij de Boswachterspaden van Staatsbosbeheer, hier treed je in de voetsporen van de boswachter! 

 

  

Lees meer
  • Heide, bos en vennen
  • Vlakbij België
  • Ruimte voor mens en dier
168  Beoordelingen, Leenderbos
8,1
Prijs/kwaliteit verhouding
8,3
Staat van het sanitair
8
Ligging en omgeving
8,4
Rust en ruimte
8,1
I Kateman
Honden
18-9-2019 Direct naast de camping mogen de honden los Lopen. Fantastisch!
7,6
j va sloten
Top locatie met een grote min
17-9-2019 Wij hebben heel erg genoten van de mooie plek natuurkampeerterrein Leenderbos Een groot minpunt is, dat de sanitair vies was. 6 dagen gekampeerd, niet een x de toilet emmertjes schoongemaakt en in dit afgelopen drukke weekeind mag de boel toch zeker wel exstra schoongemaakt worden , jammer, lastig nu een cijfer te geven.
7,2
K.L.C. van der Bijl
Mooie kampeerplaats!
17-9-2019 Zeer mooi kampeerterrein. De plekken zijn ruim opgezet en gescheiden door groen. Sanitair is prima in orde en de vuurhut is een leuke toevoeging. Enige puntje is dat je de nabij gelegen snelweg goed hoort. Zeker voor herhaling vatbaar!
8,5
A.J.E.W.M. van Mierlo
Super
16-9-2019 Heb een weekende doorgebracht op natuurcampeerterreinn "Het Leenderbos" samen met mijn 2 kleinkinderen (6 en 8) het was een super weekende. N moet ik zegen dat ook het weer perfect was. De camping ademt nog de sfeer uit van hoe kamperen is. rust, ruimte, gezelligheid onder de aanwezige campeerders. met prima sanitair. en niet te vergeten de stookhut waar het zowel vroeg in de ochtend na ee koude nacht als in de schemeravond prima vertoeven is. Mijn 2 kleinkinderen Haden direct vriendjes en vriendinnetjes. zonder speelgoed met alleen takken, touw en een bosrijke omgeving vermaakten zij zich primas, en Opa dan ook. Ook de behulpzaamheid van de Boswachter (Paul) is geweldig. We hadden namelijk een te korte verlengsnoer tov de aansluitpunt naar onze kampeerplek. een extra snoer was direct voorradig. Top
9,1
G.R.A.M. Geene
Heerlijk genoten!
16-9-2019 Wat een mooie plek! Heerlijk kunnen wandelen in het losloop gebied met onze hond. Het weer was ons gegund. Mooie ruime plekken. Volop stook hout aanwezig. Ik kan me voorstellen dat mensen de drukke weg die je hoort als vervelend kunnen ervaren, maar wij hadden er geen last van. Voor herhaling vatbaar!
9,5

Kamperen met de hond

Kamperen met de hond kan op 20 van onze kampeerterreinen. Uren wandelen, lange tochten door het bos of uitwaaien op het strand, geniet van een hele dag lekker buiten zijn. En wat is er fijner dan de hele dag actief zijn en de natuur samen ontdekken als je aan het kamperen bent met je hond. Zo geniet je nog meer tijdens je vakantie. Hieronder vind je alle kampeerterreinen waar je kunt kamperen met de hond. Er gelden wel een aantal regels: naast de opruimplicht van ontlasting op of rond het terrein, moet je hond altijd aangelijnd zijn en mag je hond geen overlast veroorzaken voor andere kampeerders.