Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Groesbeek

8,1
Groesbeek
Locatie en informatie

Locatie

Ds. J.A. Visscherlaan 2

6561 KA Groesbeek

 

Omschrijving:

Tussen de bomen, op een heuvel je tent opzetten. Dat kan op natuurkampeerterrein Groesbeek, in het Rijk van Nijmegen. Met om je heen alleen maar stilte. Overdag wandelen, fietsen of spannende avonturen beleven in het avonturenbos. En eenmaal in de slaapzak is het hier muisstil. op het geritsel van wat dassen na misschien.

 

Het natuurkampeerterrein is geschikt voor campers met een lengte tot maximaal 5 meter.

 

Kamperen in de heuvels

Het is soms een beetje on-Nederlands, het landschap hier. Van glooiend tot heuvels van zeventig meter, vanwaar het uitzicht fabelachtig is. Wandelen of fietsen kan hier door bossen, langs akkers en over heide, zelfs langs wijnvelden. Op een steenworp afstand ligt het avonturenbos. Een spannende speelplek, waar de kinderen zich uren kunnen vermaken.

 

Rust op het terrein

Kampeerterrein Groesbeek ligt vlakbij de woonkern van Groesbeek. Hier vinden diverse activiteiten plaats, waarvan enkele evenementen (met name in mei en augustus) kunnen zorgen voor geluidsoverlast op het kampeerterrein. Wil je zeker zijn van rust op het terrein, kijk dan voor de data van mogelijke evenementen op deze websites:

 

 

Rijk van Nijmegen

Kampeerterrein Groesbeek ligt in het Groesbeekse bos in het Rijk van Nijmegen. Oude beukenlanen, lieflijke vennen, moerasruigten, rivierduinen en landgoederen op soms steile hellingen. Achter Nijmegen laat de Nederlandse natuur haar vele gezichten zien.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter laat je graag kennismaken met de bewoners van het Groesbeekse bos. Eén hiervan kun je zelfs tegenkomen op het kampeerterrein: het ree. Denk je dat je ’s avonds een hond hoort blaffen, dan zou het zomaar een ree kunnen zijn! Zij maken namelijk ook een kort en schor blaffend geluid. Zowel het mannetje (bok) als het vrouwtje (geit) doen het als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is. Wil je zelf reeën zien? Ga dan in de schemering op pad en zorg dat je wind tegen hebt. Dan ruiken de reeën je niet.

 

Activiteiten in Rijk van Nijmegen

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd in het Rijk van Nijmegen. Zelf op pad  door het natuurgebied het Rijk van Nijmegen kan natuurlijk ook. In deze omgeving kan je ook heerlijk wandelen, ben je nog op zoek naar leuke routes? Kijk dan eens bij de Boswachterspaden van Staatsbosbeheer, hier treed je in de voetsporen van de boswachter! 

 

Lees meer
  • Glooiend landschap
  • Bijna buitenlandse omgeving
  • Avonturenbos voor kinderen
270  Beoordelingen, Groesbeek
8,1
Prijs/kwaliteit verhouding
8,2
Staat van het sanitair
7,9
Ligging en omgeving
8,9
Rust en ruimte
8,4
Hwc Van der Meer
Prachtige omgeving
23-9-2019 Erg rustig was t niet. Vanwege een 2e wo. Viering denderden er honderden vliegtuigen vlak over ons heen vanaf 10 uur s morgens. Daarna een bus gillende pubers en toen die weg waren begon de motorcrosbaan te gieren. Dus voor je rust moet je hier niet heen gaan. We als je wilt wandelen of fietsen in de uitgestrekte bossen. Griesbeek lugt op loopafstand..
6,2
D. Gerritsma
Echt kamperen!
23-9-2019 Prachtige plek in het bos, bescheiden maar uitstekende sanitaire faciliteiten, rust en ruimte. Wij hadden in de avond ietwat geluidoverlast van een festival in de buurt maar daar was mee te leven. Voor herhaling vatbaar. En een heel lieve, behulpzame beheerder die af en toe zijn gezicht liet zien maar niet vervelend aanwezig of bemoeizuchtig is :-)
9,2
W. de Rijk
Erg mooie en ruime plekken.
23-9-2019 Voor de 2e keer in Groesbeek gestaan. Prachtige ruime plekken. De bewoonde wereld is niet ver weg en dus af en toe hoorbaar. Wel handig dat je er naar toe kunt lopen. Verder leent de omgeving zich voor prachtige wandelingen die ook voor niet geoefende wandelaars zoals wij goed te doen zijn. Het landschap is erg mooi en heuvelachtig, bijna on-Nederlands. Op de camping volstaat het sanitairgebouwtje maar net aan, het is wel schoon maar erg karig en voor de plekken zonder stroom nogal is het een aardige wandeling. Vanwege dit sanitair geven we een over-all en 8, anders was het 9 geweest. Wij komen hier terug.... Oh ja, neem een zaklamp mee want op deze camping is donker ook echt donker: je ziet dus echt helemaal niks, noppes, nada.
8,2
Joke Oprel
Heerlijke boservaring
22-9-2019 Wij hebben genoten van 2 dagen bos. Logeren op natuurcamping Groesbeek was voor ons genieten, voor hond Beer een feest. Het sanitair was goed, maar 2 douches voor heel wat kampeerders was wat krap. De beheerder was gastvrij en gaf wat tips over de omgeving. Oa de filosofen wandeling gemaakt met de hond... prachtig!
7,3
H.J.M. Reijntjes Bostelaar
Groen Groesbeek
22-9-2019 Het was een prettig verblijf. De overvliegende vliegtuigen tijdens 75 jaar Market Garden was geweldig.
6,4

Kamperen met de hond

Kamperen met de hond kan op 20 van onze kampeerterreinen. Uren wandelen, lange tochten door het bos of uitwaaien op het strand, geniet van een hele dag lekker buiten zijn. En wat is er fijner dan de hele dag actief zijn en de natuur samen ontdekken als je aan het kamperen bent met je hond. Zo geniet je nog meer tijdens je vakantie. Hieronder vind je alle kampeerterreinen waar je kunt kamperen met de hond. Er gelden wel een aantal regels: naast de opruimplicht van ontlasting op of rond het terrein, moet je hond altijd aangelijnd zijn en mag je hond geen overlast veroorzaken voor andere kampeerders.