Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met prive sanitair en stroom, hond toegestaan (minimaal 3 nachten)

Kies je kampeermiddel

De Vlagberg

8,5
Vlagberg
Locatie en informatie

Locatie

Heideweg 1, voor navigatie Bosweg 42

5845 EN, Sint Anthonis

 

Omschrijving:

Aan de voet van het pittoreske Brabantse dorpje St. Anthonis, waar de schaapskuddes nog over de heide struinen, ligt natuurkampeerterrein De Vlagberg. Op zoek naar ruimte en comfort voor het hele gezin? Dan ben je hier aan het juiste adres.

 

Spelen en samen eten

Kinderen vermaken zich op de Vlagberg met de verschillende natuurlijke speeltoestellen, zoals boomhutten en boomstammen.

’s Avonds kan je met het hele gezin eten aan een lange tafel bij het ontmoetingsgebouw om je daarna terug te trekken met een lekker glas wijn bij de overdekte vuurplaats.

 

Ruime plekken

De ruime kampeerplekken zijn van elkaar gescheiden door struiken en bomen. De Vlagberg biedt een luxe sanitair gebouw met vloerverwarming, een wasmachine en een droger. Ook is er een blokhut waar je een boek kunt lezen bij de houtkachel of spelletjes kunt doen met de kinderen.

 

Kamperen tussen de schapen

Boswachterij Sint-Anthonis heeft veel te bieden. Zo loop je het ene moment door een naaldbos, om vervolgens op een prachtige heide uit te komen. Je kunt hier eindeloos struinen langs pittoreske boerderijtjes, vennen, graslanden en bosranden. Luister goed, dan hoor je misschien de schapen en Schotse hooglanders die hier grazen.

 

Op pad met de boswachter

De boswachter organiseert graag wandelingen voor zijn gasten. Er valt hier zoveel te zien, ruiken en horen! De wandeling naar de schaapskooi is altijd een feest voor jong en oud. Maar mijn persoonlijke favoriet is denk ik de ''van licht naar donker wandeling''. De zonsondergang maakt van de omgeving een waar schouwspel. Eén van de dieren die je hier vast gaat ontmoeten is de bonte specht. Zie je in het bos een enorme berg sparrenkegels liggen onder een boom? Of hoor je telkens een hoog gepiep? Ineens zie je in de boom vlak achter je tent een holte. Even later komt er een grote bonte specht langs met een snavel vol rupsen. Voedertijd! Aan het rode petje zie je dat dit het mannetje moet zijn, bij het vrouwtje is de kop namelijk helemaal zwart.

 

Activiteiten in Noordoost-Brabant

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd in Boswachterij Sint-Anthonis. Zelf op pad door de Boswachterij Sint-Anthonis kan natuurlijk ook. In deze omgeving kan je ook heerlijk wandelen, ben je nog op zoek naar leuke routes? Kijk dan eens bij de Boswachterspaden van Staatsbosbeheer, hier treed je in de voetsporen van de boswachter! 

 

Kant-en-klaar

Op kampeerterrein De Vlagberg kun je een compleet ingerichte De Waard tent van Holland tent huren. Voor meer informatie zie www.hollandtent.nl 

 

 

Lees meer
  • Modern sanitair/privé sanitair
  • Speelbos met waterpomp
  • Zeer geschikt voor kinderen
583  Beoordelingen, de Vlagberg
8,5
Prijs/kwaliteit verhouding
8,4
Staat van het sanitair
8,4
Ligging en omgeving
9,1
Rust en ruimte
8,7
R Luttmer
Houtstook?
3-12-2019 Is houtstook nog verantwoord in deze tijd van de klimaatcrisis en enorme verslechtering van de luchtkwaliteit in deze natuurlijke prachtige omgeving.
8,4
W. Hartog
Prachtig herfstweekend
3-12-2019 Heerlijk gekampeerd met onze Eriba op deze mooie camping. Heldere nacht, onnoemlijk veel sterren, s’morgens wakker worden met rijp op de herfstbladeren. Overdag gewandeld over de uitgebloeide heide, met als kadootjes nog heel veel prachtige vliegenzwammen, bloeiend bekertjesmos, silhouetten van berken en eiken. We hebben weer energie opgedaan!
10
M.J.R. Kuijken
Super
2-12-2019 N hele mooie kampeerplek, ruim , mooie voorzieningen in een prachtige omgeving. En wonderlijk hoeveel mensen in de kou hun kampeermiddel opzetten. Als je zelf niet in de rook wil staan mirt je niet in de buurt van stokers verkeren.
9,1
J Koch
Genieten in de natuur
2-12-2019 Mijn eerste ervaring op deze natuurcamping is heel positief! De indeling van het terrein viel mij op als heel ruimtelijk en natuurlijk en daardoor heel uitnodigend. Dit in tegenstelling tot gewone rijtjes-campings die ik vreselijk vind. De faciliteiten zijn enorm luxe en degelijk, zeker voor een natuurcamping en het ontmoetingshuis is een fantastische toevoeging. De schoorsteen had hoger gebogen wat ons betreft, maar zo heeft het ons ook al warm gehouden in vorst. Ook hier weer zeer verzorgde faciliteiten; gratis hout met zaag, bok en bijl ernaast om het op maat te maken. Ik kom hier zeker terug!
8,5
J.G. Verbeek
Winterkamperen
2-12-2019 Kamperen in de winter? Heerlijk! Tegenwoordig ben ik niet de enige meer. De camping was voor 75% gevuld.
8,7

Kamperen met de hond

Kamperen met de hond kan op 20 van onze kampeerterreinen. Uren wandelen, lange tochten door het bos of uitwaaien op het strand, geniet van een hele dag lekker buiten zijn. En wat is er fijner dan de hele dag actief zijn en de natuur samen ontdekken als je aan het kamperen bent met je hond. Zo geniet je nog meer tijdens je vakantie. Hieronder vind je alle kampeerterreinen waar je kunt kamperen met de hond. Er gelden wel een aantal regels: naast de opruimplicht van ontlasting op of rond het terrein, moet je hond altijd aangelijnd zijn en mag je hond geen overlast veroorzaken voor andere kampeerders.