Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

De Pomp

7,9
De Pomp
Locatie en informatie

Locatie

De Rijsdammen 4

9293 MH Kollumerpomp

 

Omschrijving:

Genieten, dat doe je op kampeerterrein De Pomp bij het Lauwersmeer. Elke ochtend gewekt worden met het gezang van vogels. De fazanten, konijntjes en reeën huppelen om je tent en je ontwaakt met een rustgevend uitzicht over het water.

 

Rust en ruimte

Natuurkampeerterrein De Pomp is een rustig, ruim kampeerterrein met plekken voor tenten, vouwwagens, caravans en campers. De kinderen kunnen zich uitleven op het speelveld en ’s avonds geniet je van een kampvuur bij de vuurhut.

 

De plekken 52,53 en 54 zijn verhard voor campers.

 

Lauwersmeer

Het Nationale Park Lauwersmeer is een gebied van water, eilandjes en ruige graslanden. Hier eten, broeden en rusten ruim honderd vogelsoorten. Een waar vogelparadijs dus. Je geniet hier van het weidse landschap, met een geweldig uitzicht over bos, riet en water. Het leefgebied van steltlopers, water-, riet-, zang-, en roofvogels.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Liesbeth van den Berg laat je graag kennismaken met al deze dieren. Maar met één in het bijzonder, de zeearend. Er bevindt zich namelijk een nest van een paar vlakbij het kampeerterrein. Vanuit je tent of caravan een zeearend zien overvliegen? Dat kan hier! Deze majestueuze roofvogel heeft een spanwijdte van meer dan twee meter. In het Lauwersmeer broeden ze sinds 2010. Ze jagen er vooral op ganzen, eenden en vis. Wil je dit zien? Let dan vooral ook op de andere vogels. Is er grote paniek onder de ganzen en eenden, dan is de zeearend meestal niet ver weg.

  

Activiteiten in het Lauwersmeer

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in het Nationaal Park. Zelf op pad in het Nationaal Park Lauwersmeer kan natuurlijk ook.

 

Zomerseizoen: Excusies met thema vogels

Deze zomer organiseert de boswachter tijdens het hoogseizoen elke woensdag een excursies met als thema vogels.

 

Data: In de zomervakantie (week 28 t/m 35) elke woensdagochtend.

Tijdstip: van 10.00 tot 12.00 uur.

Kosten: geen kosten voor kampeergasten.

Aanrader: verrekijker en stevige schoenen.

 

Quote Kampeermeneer: "Ik kom altijd helemaal tot rust op deze camping en met weemoed rij ik weer bij het Lauwersmeer weg" Lees het hele blog van de Kampeermeneer. 

 

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein De Pomp kun je sfeervolle tipitenten met inventaris, houtkachel en buitenkeuken huren. Voor meer informatie en reserveringen zie www.tipiskamperen.nl.

 

Lees meer
  • Nationaal Park Lauwersmeer
  • 2de Dark Sky Park van NL
  • Vogelparadijs/Zeearend
192  Beoordelingen, de Pomp
7,9
Prijs/kwaliteit verhouding
7,7
Staat van het sanitair
6,9
Ligging en omgeving
8,8
Rust en ruimte
9
HC van den Brand
Heerlijk stil en donker.
17-9-2019 Lekker weekje genoten van het Lauwersmeer gebied. Met ook nog een dagje Schiermonnikoog. Het was maar een weekje weg maar lijkt wel een hele vakantie. Prachtige wandelingen gemaakt en van deze stille camping genoten. 's Nachts is de sterrenhemel heel goed te zien omdat er heel weinig licht in de buurt is. Echt een aanrader!!!
8,7
F Houwaard
Heerlijk rustig weekend
16-9-2019 Een paar dagen op De Pomp : altijd een ontspannend verblijf, zo ook deze keer.
7,2
R.V. Pelt
Prachtig terrein, mis koelkast/vriezer
15-9-2019 Ik stond met familie op plekken 36 en 37. We hadden en hadden een half voetbalveld aan ruimte, geweldig! De zon komt hier wel pas laat. Er waren weinig plekken bezet en dus heerlijk rustig. We hebben ook genoten van de heldere sterrenhemel: het is ècht helemaal donker 's nachtst. Sanitair vond ik prima in orde. Wat ik wel erg miste is een koelkast/vriezer. De dichtsbijzijnde supermarkt is niet om de hoek en wat drinken en etenswaren gekoeld kunnen bewaren als je een plek zonder stroom hebt is wel erg prettig. Dat is dan ook mijn tip voor de boswachter: plaatst een vriezer. :) De boswachter hebben wij helaas gemist maar we zijn ook veel op pad geweest in de omgeving. Rondje fietsen om het Lauwersmeer en een dagje met de fiets over naar Schiermonnikoog zijn goed bevallen. Wij komen zeker terug!
8,4
l boere
rust!
10-9-2019 Ondanks staartje hoogseizoen heerlijk rustige camping
8,4
M. de Swert
Leuke ervaring
9-9-2019 Super mooie camping , heel mooie omgeving en vanalles te beleven in de buurt.
8,7

Kamperen met de hond

Kamperen met de hond kan op 20 van onze kampeerterreinen. Uren wandelen, lange tochten door het bos of uitwaaien op het strand, geniet van een hele dag lekker buiten zijn. En wat is er fijner dan de hele dag actief zijn en de natuur samen ontdekken als je aan het kamperen bent met je hond. Zo geniet je nog meer tijdens je vakantie. Hieronder vind je alle kampeerterreinen waar je kunt kamperen met de hond. Er gelden wel een aantal regels: naast de opruimplicht van ontlasting op of rond het terrein, moet je hond altijd aangelijnd zijn en mag je hond geen overlast veroorzaken voor andere kampeerders.