Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

De Dennen

7,9
Dennen
Locatie en informatie

 

Locatie

Hoofdstraat 28

9443 PA Schoonloo

 

Omschrijving:

Natuurkampeerterrein De Dennen is een echt gezinsterrein. Op zoek naar duivelseieren en kikkerdril. Boomhutten bouwen, lekker zwemmen in spartelvijver het Loomeer, zandkastelen bouwen en

’s avonds een wijntje drinken bij de overdekte vuurplaats. Op dit kampeerterrein in het Hart van Drenthe kan het allemaal.

 

Midden in de natuur

Kamperen tussen heide, bossen, zandverstuivingen en vennetjes. Op natuurkampeerterrein De Dennen slaap je midden in de natuur. Ideaal voor gezinnen. Er is van alles te doen en je leeft midden in de natuur, op een open plek in het bos met uitzicht op een ven.

  

Hart van Drenthe

Kampeerterrein De Dennen ligt in het Hart van Drenthe. Drie uitgestrekte boswachterijen met heide, stuifzand, beekdalen én het gevoel dat je midden in de wildernis bent. Fiets door dit gevarieerde landschap, ontdek de wereld van boven en bezoek het Buitencentrum Boomkroonpad of treed in de voetsporen van boswachter door een Boswachterspad te wandelen. 

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Henk Slagter laat je graag kennis maken met de bewoners van het Hart van Drenthe. Eén van de dieren die je tijdens zo’n tocht kunt tegenkomen is de ree. Wanneer het net lijkt of je een hond hoort blaffen, kan het maar zo zijn dat dit een ree is. Reeën maken namelijk ook een kort en schor blaffend geluid. Zowel het mannetje (bok) als het vrouwtje (geit) doen het als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is.

 

Activiteiten Hart van Drenthe

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in het Hart van Drenthe. Zelf op pad in het natuurgebied Hart van Drenthe kan natuurlijk ook.

  

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein De Dennen kun je sfeervolle tipitenten met inventaris, houtkachel en buitenkeuken huren. Voor meer informatie en reserveringen zie www.tipiskamperen.nl/.

Lees meer
  • Middenin het Hart van Drenthe
  • Zwemplas Loomeer
  • Stuifduinen en beekdalen
94  Beoordelingen, de Dennen
7,9
Prijs/kwaliteit verhouding
7,7
Staat van het sanitair
6,8
Ligging en omgeving
9,1
Rust en ruimte
8,6
A. Gerritsma
Najaar
13-9-2019 Rust en ruimte op een lege camping!
8,1
N.E.G Schwab
Fijn verblijf
9-9-2019 Heerlijk verblijf. Rustige ruime camping. Kinderen hebben heerlijk gespeeld bij de waterpomp. S avonds een fijn kampvuur. Snachts hoor je uilen en de weg.
7,8
CCE van den Brink
Weer genieten op de Dennen
9-9-2019 En weer was het genieten en uitrusten op de Dennen. Mooie en rustige omgeving.
9,4
LJ Weijenberg
Heerlijk weekend bij de Dennen
2-9-2019 Rustige omgeving. Wij hadden geluk met een erg ruime plek (sommige waren echt een stuk kleiner). Weinig toiletten en douches, maar gezien de weinige gasten het weekend dat wij er verbleven: voldoende.
7,2
L. Wessels
Een zeer mooie plek
2-9-2019 Een leuke kleine plek met veel bos en veel privacy. We hebben genoten van het avontuur in het bos kamperen met onweer en regen en in de ochtend wakker worden in de natuur. Gaan we zeker vaker doen.
7,7

Kamperen met de hond

Kamperen met de hond kan op 20 van onze kampeerterreinen. Uren wandelen, lange tochten door het bos of uitwaaien op het strand, geniet van een hele dag lekker buiten zijn. En wat is er fijner dan de hele dag actief zijn en de natuur samen ontdekken als je aan het kamperen bent met je hond. Zo geniet je nog meer tijdens je vakantie. Hieronder vind je alle kampeerterreinen waar je kunt kamperen met de hond. Er gelden wel een aantal regels: naast de opruimplicht van ontlasting op of rond het terrein, moet je hond altijd aangelijnd zijn en mag je hond geen overlast veroorzaken voor andere kampeerders.