Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

De Dennen

8,1
Dennen
Locatie en informatie

Locatie

Hoofdstraat 28

9443 PA Schoonloo

 

Omschrijving:

Natuurkampeerterrein De Dennen is met 20 plekken één van de kleinere natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Voor de rustzoekers en back-to-basic kampeerders die het prima zonder stroom redden. Maar ook voor avontuurlijke gezinnen: kikkerdril zoeken, lekker zwemmen in het Loomeer, zandkastelen bouwen en ’s avonds een wijntje drinken bij de overdekte vuurplaats. Op dit kampeerterrein in het Hart van Drenthe kan het allemaal.

 

Dit natuurkampeerterrein is niet geschikt voor campers langer dan 8 meter. Behalve plek 1 t/m 4, daar kan dit wel. 

 

Midden in de natuur

Je kampeert bij De Dennen midden in de natuur, op een open plek in het bos met uitzicht op een ven. Alle kampeerplekken op dit terrein zijn zonder stroom. Vanaf het terrein loop je zo verder de natuur in waar je van alles tegen kunt komen. Een van de bewoners van het Hart van Drenthe is het ree. Wanneer het lijkt of je een hond hoort blaffen, kan het maar zo zijn dat dit een ree is. Reeën maken namelijk ook een kort en schor blaffend geluid. Zowel het mannetje (bok) als het vrouwtje (geit) doen dat als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is.

  

Hart van Drenthe

Kampeerterrein De Dennen ligt in het Hart van Drenthe. Aaneengesloten natuur, met gevarieerde bossen, vele vennen, weidse heidevelden en bronnen van beekdalen. Fiets door dit gevarieerde landschap, ontdek de wereld van boven tijdens een bezoek aan het Buitencentrum Boomkroonpad of treed in de voetsporen van de boswachter door een Boswachterspad te wandelen. 

 

Activiteiten Hart van Drenthe

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in het Hart van Drenthe. Zelf op pad in het natuurgebied Hart van Drenthe kan natuurlijk ook.

 

Kant-en-klaar in een tipitent

Op kampeerterrein De Dennen kun je een sfeervolle tipitent met inventaris en houtkachel huren. Deze wordt voor je opgezet en ingericht. Zelf hoef je dus alleen je tas te pakken, favoriete boek en verrekijker mee te nemen en het genieten kan beginnen. Voor meer informatie en reserveringen zie www.tipiskamperen.nl.

Lees meer
  • Middenin het Hart van Drenthe
  • Zwemplas Loomeer
  • Kleinschalig en back-to-basic
221  Beoordelingen, de Dennen
8,1
Prijs/kwaliteit verhouding
7,9
Staat van het sanitair
7,1
Ligging en omgeving
9,1
Rust en ruimte
9
Heerlijk
Rust, privacy de ingrediënten voor een verblijf op de Dennen.
8,6
Wat een rust.
Prachtig terrein, zo rustig met mooie plekken. Ik kom zeker nog een keer terug.
9,4
zeer goed
wat een rustige en sprookjesachtige plek. Klein minpuntje, de mugjes. Ontzettend genoten, kom zeker terug.
8,5
Geweldig
Super mooie ruime kampeerplek! Mooiste in Nederland. Wat een rust en ruimte en prachtige natuur waar we heerlijk met onze honden aangelijnd prachtige wandelingen hebben gelopen.
9,8
rustig (?!) en ruime plaatsen
Ter plekke geboekt plaats 12 op ma 13 juni 2022. Eind vd dag kwamen er op plaats 11 2 jongens (plm. 30jaar oud?) met auto en druk pratend allerlei attributen uitgestald vuur in eigen vuurkorf (er is toch een algemene vuurplaats, mag dit wel?) later nog meer jongens en dus nog een auto erbij op de plek. Ik heb de avond maar niet afgewacht en ben verkast naar plaats 16, ver van het rumoer. Ongehoord de brutaliteit, je niets aan trekken van de omgeving, "welke natuur? ik kom hier om vuur te stoken en luidruchtig te zijn" Ja ja helaas worden de kampeerterreinen van staatsbosbeheer meer en meer door types bevolkt die van de omgeving geen weet hebben/willen hebben.
6,7

Kamperen met de hond

Kamperen met de hond kan op 19 van onze kampeerterreinen. Uren wandelen, lange tochten door het bos of uitwaaien op het strand, geniet van een hele dag lekker buiten zijn. En wat is er fijner dan de hele dag actief zijn en de natuur samen ontdekken als je aan het kamperen bent met je hond? Zo geniet je nog meer tijdens je vakantie.
Hier vind je alle kampeerterreinen waar je kunt kamperen met de hond. Er gelden wel een aantal regels (zie ook art. 10 van de algemene voorwaarden): naast de opruimplicht van ontlasting op en rond het kampeerterrein, moet je hond altijd aangelijnd zijn en mag je hond geen overlast veroorzaken voor andere kampeerders. Het plaatsen van hekjes of andere vormen van afrastering voor jouw hond bij je kampeermiddel (in plaats van het aanlijnen) is niet toegestaan.