Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Nieuw Soerel

8
Nieuw Soerel
Locatie en informatie

Locatie

Pasopweg 1

8072 PL Nunspeet

 

Omschrijving:

Kamperen midden in de uitgestrekte bossen van de Veluwe, dat kan op natuurkampeerterrein Nieuw Soerel. Wie wil wandelen, fietsen of paardrijden kan hier z’n hart ophalen. En wie rond de schemering op pad gaat, maakt een goede kans op een ontmoeting met wild.

 

Beschut kamperen of met vrij uitzicht

Kampeerterrein Nieuw Soerel ligt op de Veluwe, ten zuiden van Nunspeet op een open plek in het bos. Je hebt de keuze uit een beschutte plek met uitkijk op de bosschages, of een plek met vrij uitzicht. Het natuurkampeerterrein biedt plek voor tenten, caravans en campers. ’s Avonds kun je genieten van een kampvuur bij de vuurhut.

 

Wild kijken of zwemmen

Bij warm weer biedt de Zandenplas verkoeling en voor een dagje uit is het vissersdorpje Elburg echt een aanrader. In de buurt van het natuurkampeerterrein is een wildkijkscherm. Wie hier stilletjes wacht, ziet de mooie bevolking van de Veluwe.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Frits Faber laat je graag kennis maken met de bewoners van de Veluwe. Een ontmoeting die je niet snel zult vergeten, is die met het wilde zwijn. Ze zijn vooral in de schemering actief. Je kunt ze hier niet alleen zien, maar ook horen én ruiken. Daar waar een rotte (groep zwijnen) is geweest, stinkt het soms een uur in de wind. En als een rotte op drift is, kun je hun gedraaf in de verte horen. Eigenlijk kampeer je hier dus midden tussen de wilde zwijnen.

 

Activiteiten op de Veluwe

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd op  de Veluwe. Zelf op pad in het natuurgebied de Veluwe kan natuurlijk ook. In deze omgeving kan je ook heerlijk wandelen, ben je nog op zoek naar leuke routes? Kijk dan eens bij de Boswachterspaden van Staatsbosbeheer, hier treed je in de voetsporen van de boswachter! 

 

 

Lees meer
  • Modern sanitair/vuurhut
  • Zwemplas Zandenplas
  • Wild spotten hert/zwijn
256  Beoordelingen, Nieuw Soerel
8
Prijs/kwaliteit verhouding
8
Staat van het sanitair
8
Ligging en omgeving
8,7
Rust en ruimte
8,3
A. Krommenhoek
Nieuw Soerel en Drie in september
18-9-2019 Door de weeks heerlijk rustig, in het weekend druk met kinderen. Op Drie geen mobiele gegevens (Internet).
7,7
I.C. Bakx
Fijne camping in mooie omgeving
16-9-2019 Een nachtje verbleven we op Nieuw Soerel. Mooie ruime camping, met grote plaatsen. Mooie omgeving. Toiletgebouw is prima en was ook goed verwarmd. Wel erg vies, door alle zandschoenen. Jammer was het geluid van de A en N wegen. Je hoort continue verkeer. We hadden het plekje naast het toiletgebouw en ook wat last van het licht wat hier de hele nacht aan stond.
8,5
A van Leuveren
Fijne camping
16-9-2019 Fijne camping met goede voorzieningen en mooie locatie. Voor de trekkers onder ons staan er 2 houten tafels waar je gebruik van kunt maken om te eten etc. Nunspeet ligt op een paar kilometer en is goed te bereiken. Enige nadeel is dat je vrij dicht op elkaar staat. Wij hadden plek 33 zonder stroom en die plekken zijn niet heel groot. Is ook geen natuurlijke afscheiding dus je kijkt bij elkaar de tent in. De mogelijkheid een kampvuur te maken is er maar tijdens ons verblijf zat er een grote groep waar we geen aansluiting vonden. Dat was jammer want we wilde graag opwarmen in de kou ‘s avonds. Verder alles prima.
6,1
b hartman
Rustig verblijf zonder poespas
16-9-2019 Heerlijke kamperen zonder allerlei poespas. Gewoon gras, bos, goed sanitair en ruime plaatsen. Het dagelijkse controlerondje van de boswachter (heel aardig persoon, daar niet van) zou wat mij betreft beter een steekproefsgewijze controle kunnen zijn. Dat past in mijn beleving beter bij het vrije karakter van de 'camping'.
8,1
Marc Vande Wiele
1STE MAAL
11-9-2019 DAT IS WAT WIJ VAKANTIE NOEMEN RUST, MOOIE NATUUR EDELHERT &REETJE GESPOT
8,3

Kamperen in Gelderland

Wie gaat kamperen in Gelderland, kan natuurlijk niet om de Veluwe heen. Dit prachtige weidse gebied heeft zoveel natuurschoon te bieden. Wandel door de bossen, over de heidevelden of zandvlakten. Of ga tijdens het kamperen in Gelderland op zoek naar edelherten, wilde zwijnen en het ree. Wil je eens totaal wat anders, kom dan kamperen in het Rijk van Nijmegen, dit heuvelachtige landschap leent zich perfect voor tochten door oude natuur en cultuur. Kamperen kanin  Gelderland op één van de natuurterreinen van Staatsbosbeheer. Kies een natuurterrein om te kamperen in Gelderland.