Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Drie

8,1
Drie
Locatie en informatie

Locatie

Sprielderweg 207
3852 MH Drie (Ermelo)

 

Omschrijving:

Kampeerterrein Drie op de Veluwe ligt in één van de mooiste en oudste bossen van Nederland namelijk het Speulderbos. Middenin het bos is een open plek waar je mag komen kamperen. De bomen lijken te dansen en het bosrestaurant op de hoek lijkt uit een sprookje te komen. Ben je op zoek naar een fabelachtige plek om te kamperen? Dan zit je goed op natuurkampeerterrein Drie. 

 

Ruime kampeerplekken

Het kampeerterrein Drie is verdeeld in 2 grote lanen en biedt ruime kampeerplekken middenin het groen. Je kunt hier terrecht met tent, vouwwagen, camper en caravan en er zijn plekken met en zonder stroom. Er is een vuurhut en een sanitair gebouw met een mindervalidentoilet en douche. De kinderen kunnen zich uitleven door hutten te bouwen en op ontdekkingstochten te gaan. Ook je hond mag mee, maar wel aan de lijn. 

 

Kamperen op de Veluwe

Het Speulder- en Sprielderbos is onderdeel van de Veluwe. Zijn kromme, in wonderlijke bochten groeiende eiken- en beukenbomen behoren tot de oudste en mooiste bossen van ons land. Je kunt hier heerlijk ronddwalen en genieten van de glanzende sparren, knoestige, groenbemoste eiken, varens en halfvergane stammen. Ben je benieuwd naar de inwoners van dit bos? Kom ze dan bekijken van achter de wildkijkschermen. Vooral in de schemering laten ze zich vaak zien.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Frits Faber laat je graag kennis maken met de bewoners van de Veluwe. Een ontmoeting die je niet snel zult vergeten, is die met het wilde zwijn. Ze zijn vooral in de schemering actief. Je kunt ze hier niet alleen zien, maar ook horen én ruiken. Daar waar een rotte (groep zwijnen) is geweest, stinkt het soms een uur in de wind. En als een rotte op drift is, kun je hun gedraaf in de verte horen. Eigenlijk kampeer je hier dus midden tussen de wilde zwijnen.

 

Activiteiten op de Veluwe

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd op  de Veluwe. Zelf op pad in het natuurgebied de Veluwe kan natuurlijk ook. In deze omgeving kan je ook heerlijk wandelen, ben je nog op zoek naar leuke routes? Kijk dan eens bij de Boswachterspaden van Staatsbosbeheer, hier treed je in de voetsporen van de boswachter! 

 

 

 

 

Lees meer
  • Nationaal Park de hoge Veluwe
  • In één van de oudste bossen
  • Grote kans om wild te spotten
  • 1,5 hectare
  • 43 kampeerplaatsen
336  Beoordelingen, Drie
8,1
Prijs/kwaliteit verhouding
7,9
Staat van het sanitair
8,2
Ligging en omgeving
9,3
Rust en ruimte
8,4
Prima
Prima gestaan. Bij het reserveren werkte iDEAL niet en toen het wel werkte waren de plekken zonder stroom spontaan verdwenen
7
duur
Graag gaan wij naar camping Drie. Wij zijn de afgelopen tijd naar verschillende campings geweest en al deze campings hebben een korting gegeven voor het niet kunnen gebruiken van het toiletgebouw. De camping ligt echt schitterend maar het was de duurste camping waar wij hebben gelogeerd en het scheelde veel met de anderen, zelfs € 10,00 per nacht en dat bij een particulieren camping.
6,6
Mooie omgeving
Prachtige omgeving, alleen jammer dat er weinig tot geen controle is op de camping. Campers die na 22.00 uur nog arriveren., auto’s die op het terrein blijven staan. Ruimte Chemisch toilet ledigen werd nauwelijks schoon gemaakt terwijl het coronatijd is. Je betaald een hoge staanplaats maar de service is er niet naar.
5,7
Een van de mooiste terreinen van Nederland
Volledig in de natuur, prachtige grote kampeerplek
8,9
Slapen aan de bosrand
Het weekendje weg in Drie was erg rustgevend. We hebben letterlijk aan de bosrand gestaan. Je hoort tientallen vogels en ziet er wilde dieren. De wandelroutes starten op of naast de camping. In het weekend was de camping wel helemaal vol, maar wij hadden geen last van andere mensen. Op maandag kwamen er een uur lang helicopters en straaljagers over om 10uur. Dat was minder fijn en we hopen dat dat een uitzondering was.
8,9

Kamperen in de Herfst

Het wordt kouder, de bladeren verkleuren en dwarrelen naar beneden. Het is prachtig in het bos en je verwacht het niet maar ook nu is het super om te kamperen. Zet je tent op en geniet van de rust en alles om je heen. Ritselt daar een egeltje? Of komt het ree op zoek naar wat lekkers? Je kunt zo maar oog in oog staan met deze dieren. Op één van de drie terreinen die in deze periode open zijn kan je komen kamperen. Neem een extra deken en een trui mee en kom buiten genieten van dit mooie seizoen!