Kamperen in de herfst

De zon staat lager, de bladeren verkleuren en dwarrelen naar beneden. Het is prachtig in het bos en je verwacht het misschien niet maar ook nu is het super om te kamperen. Zet je tent op en geniet van de rust en alles om je heen. Ritselt daar een egeltje of eekhoorn? Komt er een ree voorbij op zoek naar wat lekkers? Of hoor je in de verte een edelhert burlen? Veel dieren zijn in de herfst druk bezig met hun voorbereidingen voor de winter.  Neem een extra deken en een lekkere trui mee en beleef de levendige natuur in dit seizoen! 

Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek

Dassenburcht

7,7
Dassenburcht plattegrond 22
Locatie en informatie

Locatie

Vijverweg 5

7715 PA Punthorst

 

Kamperen in een hofje of op het open veld

Natuurkampeerterrein Dassenburcht, tussen Meppel en Zwolle, ligt omringd door bomen en biedt voor ieder wat wils. Zoek een kampeerplek in één van de rustige hofjes aan de rand van het bos, of kampeer op het open veld rondom de speeldassenburcht met waterpomp. Als het warm is plons je zo zwemplas De Zwarte Dennen in die je op loopafstand van het kampeerterrein vindt. (Voor de kampeergasten die hun trouwe viervoeter meenemen: honden zijn helaas niet toegestaan bij zwemplas De Zwarte Dennen.) En om je verblijf op natuurkampeerterrein Dassenburcht nog aangenamer te maken, staat er sinds dit seizoen een fris, nieuw sanitairgebouw.

 

Boswachterij Staphorst

Dit natuurkampeerterrein bevindt zich in boswachterij Staphorst. Doordat het bos als een grote postzegel middenin een agrarisch landschap ligt, heeft het juist veel bewoners. Zo kom je er regelmatig reeën tegen. Ook dassen voelen zich er thuis. In het voorjaar kun je genieten van ware vogelconcerten. Lopend over de paden kun je dat allemaal beleven, zo vanaf het kampeerterrein. Honden zijn welkom in de boswachterij, mits aangelijnd om de dassen en andere dieren niet te verstoren. Wil je je hond lekker laten rennen en spelen? Dan is er sindskort een speciaal omheind hondenspeelbos waar je terecht kunt. 

 

Ontdek het Vechtdal

Vanaf de Dassenburcht ben je zo in het Vechtdal. Een gevarieerd gebied, waar bijna alle Nederlandse landschappen te vinden zijn. Zandverstuivingen, heide, donkere bossen, vennetjes en natuurlijk die prachtige rivier die het dal zijn naam gaf. In het Vechtdal wil je maar één ding: op pad. 

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachters Jos en Nico vertellen je graag alles over de bewoners van dit gebied. Eén hiervan is de das. Wanneer jij in de tent gaat slapen, komt hij tot leven. Dassen kunnen niet zo goed zien, maar hebben een uitstekende neus. Voel je tijdens een schemerwandeling de wind in je gezicht, dan is de kans op een ontmoeting met een das een stuk groter. Dassen zijn trouwens erg sociale dieren en heel plaats trouw. Een burcht kan daardoor wel tientallen jaren in gebruik zijn.

 

Activiteiten in boswachterij Staphorst

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in boswachterij Staphorst. Zelf op pad in het natuurgebied boswachterij Staphorst kan natuurlijk ook. De Boswachterspaden van Staatsbosbeheer zijn ook een leuke tip, deze paden voeren je langs de hoogtepunten van het gebied! 

Lees meer
  • Omgeving groot in afwisseling
  • Zwemplas de Zwarte Dennen
  • Modern sanitair
  • Speeldassenburcht & waterpomp
341  Beoordelingen, Dassenburcht
7,7
Prijs/kwaliteit verhouding
7,4
Staat van het sanitair
6,1
Ligging en omgeving
8,7
Rust en ruimte
8,5
Fijn verblijf
Rust, mooie open en grote plekken met echt een heel fijn nieuw sanitairgebouw.
8
spelen, rust en vuurtjes stoken
Het laatste weekend van September is regenachtig. Maar het regent nooit de hele dag. We staan met onze tent aan het veldje. De kinderen rennen zo de dassenburgt (enorme zandhoop met tunnels). De waterpomp doet het niet (lage grondwaterstand?), maar verderop in het bos bij het belevingspad is er eentje die het wel doet. Het is spelen, struinen, ontdekken. En vuur maken in de vuurhut. Het sanitair is nieuw en wordt iedere dag schoongemaakt. Op zaterdag spreken we boswachter Jos. Hij geeft ons tips hoe en waar we het beste vleermuizen kunnen zien vliegen. En ja hoor, als het donker wordt en we langs de bosrand lopen zien we ze vliegen. En wanneer het echt donker is en de wolken even wegtrekken is daar de sterrenhemel. Dit was onze eerste 'logeren bij de boswachter' ervaring en het was heerlijk! Klein, rustig, genoeg om te spelen en je loopt zo het bos in.
8,8
Heerlijk in het bos
Mooie camping midden in het bos, met leuke uitgezette wandelroutes zeer dichtbij. Mooi nieuw sanitair.
9,9
Dassenburcht
heerlijk gewandeld !
8,4
Compact, netjes en rustig
Ik heb hier met de camper 2 nachten gestaan. Het geheel had een nette verzorgde indruk. Aanvankelijk had ik voor de Veenkuil in Bant gekozen, maar bij aankomst sprak mij dit totaal niet aan... rommelig en niet naar verwachting. Terplekke (met een zéér beperkte internet verbinding) gezocht naar een alternatief in de buurt... waarna ik bij de Dassenburcht ben gereden. Ik ben blij dit te hebben gedaan. Enkele kleine puntjes van 'kritiek', dit terrein heeft geen vuilwater stortplek wat mij vrij eenvoudig te realiseren lijkt en hier worden geen WC rollen geplaatst wat op andere plekken wel was. Verder een nagenoeg nieuw toilet gebouw wat echt meer dan keurig was!
8,4