Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek met optioneel stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Borger

8,5
Borger
Locatie en informatie

Locatie

Steenhopenweg 5

9533 PN Drouwen

 

Omschrijving:

Ver weg van de bewoonde wereld, slapen tussen reusachtige douglassparren van de Hondsrug en met niets anders om je heen dan natuurgeluiden. Kamperen op natuurkampeerterrein Borger is er écht helemaal uit zijn.

 

Activiteiten voor kinderen en wandelen

Kampeerterrein Borger ligt op de Hondsrug, een van de hoogst gelegen delen van Drenthe. Tussen de hoge bomen waan je je echt in Canada. In de zomer worden er in het Buitencentrum Boomkroonpad (+- 400 meter van het kampeerterrein) veel activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals het maken van schorsafdrukken en spannende wandelingen door het bos. Deze eindigen ’s avonds vaak rondom het kampvuur waar je broodjes en marshmallows kunt bakken. In deze omgeving kan je ook heerlijk wandelen, ben je nog op zoek naar leuke routes? Kijk dan eens bij de Boswachterspaden van Staatsbosbeheer, hier treed je in de voetsporen van de boswachter!  

 

Ruime plekken

De kampeerplekken zijn erg ruim. Je kunt er terecht met je tent, caravan en camper en er is een sanitair gebouw. Tijdens de zomermaanden kun je verkoeling zoeken in de zwemplas ’t Nije Hemelriek, prachtig gelegen in het bos.

 

Hondsrug

Het natuurgebied de Hondsrug heeft veel te bieden. Zo kan je de hunebedden bezoeken, de prachtige heide bekijken en fietsen of wandelen tot diep in het bos. Maar wil je eens iets totaal anders, kom dan het bos van bovenaf bekijken. Maak een wandeling over het boomkroonpad, dit bijzondere pad leidt je hoog langs de toppen van de bomen. Wil je dit zelf ervaren bezoek dan Buitencentrum Boomkroonpad

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Henk Dolfing kan je van alles vertellen over de Hondsrug en de verschillende diersoorten. Een van de bewoners is de adder. Bij niet al te warm weer of na een koude, regenachtige dag liggen ze te zonnen op beschutte plekjes in de heide. Als je een adder wilt zien, moet je geluidloos lopen. Adders kunnen niet goed horen, maar voelen wel elk trillinkje in de bodem. Je moet natuurlijk wel geduld en doorzettingsvermogen hebben. Elke ochtend even een rondje om het Drouwenerveld dus.    

 

Activiteiten op de Hondsrug

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd op de Hongsrug, bekijk alle activiteiten. Zelf op pad in het natuurgebied de Hondsrug kan natuurlijk ook.

 

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein Borger kun je sfeervolle tipitenten met inventaris, houtkachel en buitenkeuken huren. Voor meer informatie en reserveringen zie www.tipiskamperen.nl.

 

Camptoo

Camptoo kwam bij Borger logeren en maakte er een filmpje over, het blog lees je hier. 

Lees meer
  • Modern sanitair en vuurhut
  • Klein Canada in Drenthe
  • Boomkroonpad op 5 min
462  Beoordelingen, Borger
8,5
Prijs/kwaliteit verhouding
8,3
Staat van het sanitair
8,9
Ligging en omgeving
9,2
Rust en ruimte
8,8
C.A. Ruiter
prims
5-9-2019
7,9
K.E. van der Borden
Rust en groen
4-9-2019 Prachtig gelegen- ruime plekken-faciliteiten top- je hoort niets, behalve 's nachts de bosuilen die elkaar roepen.....On-Nederlands....
8,6
j.k. kruijt
Lekker kamperen
4-9-2019 De camping Lheedezand was een prima camping. Leuke dagen gehad op een mooie plek. Alleen de wasgebouwen zijn iets verouderd. Op camping Borger een mooie stille omgeving, Ook hier leuke dagen. Alleen plekken met en zonder stroom zijn verwarrend. Al met al prettig gekampeerd.
8,1
G. De Bruine
goed
4-9-2019 mooie ruime plekken, prima sanitaire voorzieningen en lekker wandelen vanaf de camping.
8,7
E.R. Baldal
Overwacht genieten
3-9-2019 Een geweldige ervaring op een prachtige camping met luxe sanitair.
9,2

Herfstvakantie

Prachtige kleuren, de wind die met de vallende blaadjes speelt en de laatste zonnestralen die door de boomtoppen schijnen. Het is herfst! Een mooie periode om samen te genieten in het bos.Tijdens de herfstvakantie zijn er een aantal terreinen open waar je, je tent op kunt komen zetten. Geniet samen met je gezin, familie of vrienden op een van de natuurkampeerterreienen. Kies je voor comfort of voor basic, voor een speelplaats op het terrein of juist dichtbij het water. Onze terreinen liggen allemaal middenin de natuur. Welke dieren ga je ontmoeten tijdens deze herfstvakantie? Er is nog voldoende beschikbaarheid op de terreinen dus aan jou de keuze! De selectie laat je zien welke terreienen er nog beschikbaar zijn, wil je liever met een groep komen kamperen? Bekijk dan onze groepskampeerterreinen, ook deze liggen allemaal middenin de natuur!