Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

De Dennen

7,7
Dennen
Locatie en informatie

 

Locatie

Hoofdstraat 28

9443 PA Schoonloo

 

Omschrijving:

Natuurkampeerterrein De Dennen is een echt gezinsterrein. Op zoek naar duivelseieren en kikkerdril. Boomhutten bouwen, lekker zwemmen in spartelvijver het Loomeer, zandkastelen bouwen en

’s avonds een wijntje drinken bij de overdekte vuurplaats. Op dit kampeerterrein in het Hart van Drenthe kan het allemaal.

 

Midden in de natuur

Kamperen tussen heide, bossen, zandverstuivingen en vennetjes. Op natuurkampeerterrein De Dennen slaap je midden in de natuur. Ideaal voor gezinnen. Er is van alles te doen en je leeft midden in de natuur, op een open plek in het bos met uitzicht op een ven.

  

Hart van Drenthe

Kampeerterrein De Dennen ligt in het Hart van Drenthe. Drie uitgestrekte boswachterijen met heide, stuifzand, beekdalen én het gevoel dat je midden in de wildernis bent. Fiets of wandel door dit gevarieerde landschap of ontdek de wereld van boven en bezoek het Buitencentrum Boomkroonpad 

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Henk Slagter laat je graag kennis maken met de bewoners van het Hart van Drenthe. Eén van de dieren die je tijdens zo’n tocht kunt tegenkomen is de ree. Wanneer het net lijkt of je een hond hoort blaffen, kan het maar zo zijn dat dit een ree is. Reeën maken namelijk ook een kort en schor blaffend geluid. Zowel het mannetje (bok) als het vrouwtje (geit) doen het als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is.

 

Activiteiten Hart van Drenthe

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in het Hart van Drenthe. Zelf op pad in het natuurgebied Hart van Drenthe kan natuurlijk ook.

  

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein De Dennen kun je sfeervolle tipitenten met inventaris, houtkachel en buitenkeuken huren. Voor meer informatie en reserveringen zie www.tipiskamperen.nl/.

Lees meer
  • Middenin het Hart van Drenthe
  • Zwemplas Loomeer
  • Stuifduinen en beekdalen
38  Beoordelingen, de Dennen
7,7
Prijs/kwaliteit verhouding
7,3
Staat van het sanitair
6,7
Ligging en omgeving
8,9
Rust en ruimte
8,1
A Gerritsma
Eerste weekend
3-4-2019 Prima, alleen wat betreft rust is er toch altijd dat verkeerslawaai! En zwemmen in het Loomeer is perfect!
7,7
rg vlug
sbb
17-9-2018 Wij kamperen graag op natuurkampeerterreinen vanwege de rust en ruimte. Echt ronduit idioot vonden wij het dat we eerste minimaal een half uur aan het klooien zijn geweest om ons via de computer in te schrijven. Het was ons niet eens gelukt als wij geen hulp hadden gehad van iemand die wel internet had. SBB gaat er blijkbaar van uit dat alle gasten een mobiele tel.met internet hebben. Nogal frustrerend en ook niet passend bij het fenomeen natuurkampeerterrein! Maar goed, toen wij ons eenmaal daar doorheen geslagen hadden hebben wij een paar heerlijke dagen gehad. Prima terrein! Mooie omgeving.
6,4
S.U. Reinstra
Kamperen bij De Dennen
12-9-2018 Goed weer (niet té warm!). Een fijne camping met zeer ruime plaatsen, veel privacy en een lekkere douche. Je loopt zo het bos in en kunt daar heel fijn wandelen. In de ochtend- en avondspits is er wat storend verkeersgeluid van de nabijgelegen weg (al is dit wel afhankelijk van de windrichting).
8,2
J.C. Sobering
Gezellig nachtje kamperen
10-9-2018 Deze vrijdag gaan we kamperen met collega's. Sommige van hen hebben nog nooit gekampeerd, en die belevenis willen we graag een keer met ze delen. We hebben De Dennen uitgekozen om de ligging en de indeling van plaatsen. Niet te dicht op elkaar, en ruim genoeg om een aantal trekkerstentjes op kwijt te kunnen. Het weer was vooral 's avonds niet echt om over naar huis te schrijven: vanaf 21:00 zware regen. Maar daar merk je in de vuurhut niets van ;-). Een erg gezellige avond gehad!
7,7
F.A 0031345684008 Reijnvaan
Rust
10-9-2018 Heerlijk weekend midden in de bossen
8,2

Kamperen met Hemelvaart

Hemelvaart, deze vrije dagen vragen om een leuke invulling met de kinderen en familie.  Lekker fietsen door de natuur of al wandelend de omgeving ontdekken. Kom tijdens Hemelvaart logeren bij de boswachter en ga samen kamperen op één van onze natuurkampeerterreinen. Ga met het mooie weer, op avontuur en ontdek de verborgen plekjes. Urenlang struinen door de bossen of langs de waterkant en 's avonds kom je in de vuurhut tot rust met een glas wijn.  Of ga op zoek naar de andere bewoners van de terreinen. Spot bijzondere vogels of andere diersoorten. Op een aantal terreinen kan je ook samen met de boswachter op pad. Hij laat je graag kennismaken met de dieren die hier leven. We zien je met Hemelvaart graag op één van onze terreinen!