Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

De Pomp

7,8
De Pomp
Locatie en informatie

Locatie

De Rijsdammen 4

9293 MH Kollumerpomp

 

Omschrijving:

Genieten, dat doe je op kampeerterrein De Pomp bij het Lauwersmeer. Elke ochtend gewekt worden met het gezang van vogels. De fazanten, konijntjes en reeën huppelen om je tent en je ontwaakt met een rustgevend uitzicht over het water.

 

Rust en ruimte

Natuurkampeerterrein De Pomp is een rustig, ruim kampeerterrein met plekken voor tenten, vouwwagens, caravans en campers. De kinderen kunnen zich uitleven op het speelveld en ’s avonds geniet je van een kampvuur bij de vuurhut.

 

De plekken 52,53 en 54 zijn verhard voor campers.

 

Lauwersmeer

Het Nationale Park Lauwersmeer is een gebied van water, eilandjes en ruige graslanden. Hier eten, broeden en rusten ruim honderd vogelsoorten. Een waar vogelparadijs dus. Je geniet hier van het weidse landschap, met een geweldig uitzicht over bos, riet en water. Het leefgebied van steltlopers, water-, riet-, zang-, en roofvogels.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Liesbeth van den Berg laat je graag kennismaken met al deze dieren. Maar met één in het bijzonder, de zeearend. Er bevindt zich namelijk een nest van een paar vlakbij het kampeerterrein. Vanuit je tent of caravan een zeearend zien overvliegen? Dat kan hier! Deze majestueuze roofvogel heeft een spanwijdte van meer dan twee meter. In het Lauwersmeer broeden ze sinds 2010. Ze jagen er vooral op ganzen, eenden en vis. Wil je dit zien? Let dan vooral ook op de andere vogels. Is er grote paniek onder de ganzen en eenden, dan is de zeearend meestal niet ver weg.

  

Activiteiten in het Lauwersmeer

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in het Nationaal Park. Zelf op pad in het Nationaal Park Lauwersmeer kan natuurlijk ook.

 

Zomerseizoen: Excusies met thema vogels

Deze zomer organiseert de boswachter tijdens het hoogseizoen elke woensdag een excursies met als thema vogels.

 

Data: In de zomervakantie (week 28 t/m 35) elke maandagochtend

Tijdstip: van 10.00 tot 12.00 uur

Kosten: geen kosten voor kampeergasten

Aanmelden: Op het kampeerterrein 

Aanrader: verrekijker en stevige schoenen

 

Quote Kampeermeneer: "Ik kom altijd helemaal tot rust op deze camping en met weemoed rij ik weer bij het Lauwersmeer weg" Lees het hele blog van de Kampeermeneer. 

 

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein De Pomp kun je sfeervolle tipitenten met inventaris, houtkachel en buitenkeuken huren. Voor meer informatie en reserveringen zie www.tipiskamperen.nl.

 

Lees meer
  • Nationaal Park Lauwersmeer
  • 2de Dark Sky Park van NL
  • Vogelparadijs/Zeearend
201  Beoordelingen, de Pomp
7,8
Prijs/kwaliteit verhouding
7,5
Staat van het sanitair
6,7
Ligging en omgeving
8,9
Rust en ruimte
9
Vrijheid
Mooi gelegen ,genoeg ruimte en sanitair heel netjes Maar ook wel een beetje aan de prijs 35.20€ Voor 1 nachtje zonder stroom en had geen voorkeur maar moest een plek kiezen dus had ik plek 7 gekozen vond ik redelijk duur Maar ondanks dat een mooie plek om een nacht te staan sila
6,9
De Pomp
Fantastische en rustige camping zonder opsmuk en adequaat sanitair. Schitterende omgeving. We lazen eerder op de site dat DEET nodig was; nou, dat was het zeker.
7,9
Prachtige camping
Schitterend terrein, ruime plaatsen en mooi midden in de natuur gelegen. Sanitair is iets verouderd. Van af de camping zijn mooie wandel en fietstochten te maken. Neem wel een heel lang elektrisch snoer mee als je elektriciteit gebruikt. Het aantal kasten is beperkt
7,4
Slapen in vogelparadijs!
Prachtige plek aan de rand van het natuurgebied het Lauwersmeer. Ruime plekken, net sanitair met een heerlijke douche. Er is snel nog een extra wasplaats buiten gemaakt waar je de afwas kan doen om de 1,5 m te borgen. Zodra het licht is beginnen alle vogelsoorten met hun zang en eindigen hun klanken als het licht gedoofd is. Prachtig!!!
8,4
Heerlijk tot rust gekomen
De camping ligt op de wandelroute midden in het natuurgebied van Lauwersmeer. Het is een groene stille camping met veel ruime en beschutte kampeerplekken om je tent neer te zetten wat de indrukt wekt dat je alleen in het bos kampeert. Schoon sanitair met warme douche was boven verwachting. Zeker een plek om terug te komen!
10