Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek zonder stroom, hond niet toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond niet toegestaan

Kies je kampeermiddel

Dasselaar

7,7
Dasselaar
Locatie en informatie

Locatie

Dasselaarweg 57

3896 LT Zeewolde

 

Omschrijving:

Noten- en appelbomen maken van het Flevolandse kampeerterrein Dasselaar een park in het bos. En niet zomaar een bos, hier kampeer je in het grootste loofhoutbos van West-Europa. Struin tussen de reusachtige populieren en open bosweiden. En wanneer het warm is zoek je verkoeling in het randmeer met zijn vele strandjes.

 

Rust en ruimte

Natuurkampeerterrein Dasselaar ligt in Flevoland, midden in de Randmeerbossen. Het rustige en ruim opgezette kampeerterrein biedt veel privacy en heeft plek voor tenten, campers en caravans. Verspreid over het terrein staan picknickbanken voor gezamenlijk gebruik. Daarnaast kun je gebruik maken van het ontmoetingshuisje met vaste BBQ, deze biedt ook een droog dak als het weer een keer wat minder is. De zeven kampeerweitjes hebben elk hun eigen karakter en geen plekje is gelijk.

 

Naast het veld met de kampeerplekken 1-6 zijn om veiligheids redenen een groot aantal bomen verwijderd, hierdoor liggen de kampeerplekken niet meer in de dichte beschutting en heeft het veld een open karakter gekregen. 

 

Ontdek de Stille Kern

Vanaf het kampeerterrein ben je zo in het Horsterwold. Dit gebied is onderdeel van de Randmeerbossen. Van een afstand ziet het Horsterwold eruit als een grote groene muur. In het bos tref je een verrassende wereld waar fluweelzachte mossen op de boomstammen groeien en reeën op de bosweiden grazen. In de Stille Kern van het Horsterwold mag je, net als de runderen en paarden, dwars door de wildernis struinen.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Anne Hofstra laat je graag kennis maken met de bewoners van het Horsterwold. Eén hiervan is de vos. Het mooiste natuurgeluid is misschien wel die van een blaffende vos. Je weet wel, dat geluid dat ook altijd te horen is in trage Engelse detective-series. Vossen leven alleen in de tijd van de jongen onder de grond. De rest van het jaar slapen ze soms op verrassend open plekken en zijn ze dichterbij dan je denkt. Misschien wel vlak achter je tent.

  

Activiteiten in de Randmeerbossen

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in het Horsterwold. Zelf op pad in het natuurgebied Horsterwold kan natuurlijk ook. Ook een leuke tip zijn de Boswachterspaden van Staatsbosbeheer, deze paden voeren je langs de hoogtepunten van het gebied. 

 

Lees meer
  • Ontdek de nieuwe wildernis
  • Nabij natuurlijk zwemwater
  • Vlakbij de Oostvaardersplassen
184  Beoordelingen, Dasselaar
7,7
Prijs/kwaliteit verhouding
7,6
Staat van het sanitair
6,6
Ligging en omgeving
8,5
Rust en ruimte
8,5
Prima kampeerplek
Steeds meer "niet groene kampeerders" kopen het groene boekje. Herriemakers die zwerfvuil achterlaten.
6,6
Gewoon
Plekken prachtig, maar sanitaire ruimtes onvoldoende. Slechts 1 douche voor de dames waarvan 3 dagen de douchekop aan een touwtje vast gemaakt was. Ook ivm corona niet extra schoongemaakt. Dames wc 2 dagen niet.
6,2
E-mail info verwarrend
De bevestigings e-mail stond dat ik mij moest aanmelden op de zuil. Dit bleek in praktijk niet mogelijk en ik kon mijn tent direct op de in de mail aangegeven plek neerzetten(op advies van de boswachter)
8
Kamperen Plus
Vanwege Corona vakantie met camper in Nederland. Kamperen bij de boswachter is goed bevallen en smaakt naar meer. Prachtige natuur, rustige camping en aardige en behulpzame mensen. Top!
9,2
Heerlijke plek
We hebben heerlijk gekampeerd op het terrein. De verschillende hofjes geven je het gevoel dat je op een mini camping zit, ondanks dat er redelijk wat plekken zijn. De omgeving is ook fijn voor wandelen en fietsen, en je bent zo in zeewolde. Zeker een aanrader.
9,2