Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

De Pomp

8
De Pomp
Locatie en informatie

Locatie

De Rijsdammen 4

9293 MH Kollumerpomp

 

Omschrijving:

Genieten, dat doe je op kampeerterrein De Pomp bij het Lauwersmeer. Elke ochtend gewekt worden met het gezang van vogels. De fazanten, konijntjes en reeën huppelen om je tent en je ontwaakt met een rustgevend uitzicht over het water.

 

Rust en ruimte

Natuurkampeerterrein De Pomp is een rustig, ruim kampeerterrein met plekken voor tenten, vouwwagens, caravans en campers. De kinderen kunnen zich uitleven op het speelveld en ’s avonds geniet je van een kampvuur bij de vuurhut.

 

De plekken 52,53 en 54 zijn verhard voor campers.

 

Lauwersmeer

Het Nationale Park Lauwersmeer is een gebied van water, eilandjes en ruige graslanden. Hier eten, broeden en rusten ruim honderd vogelsoorten. Een waar vogelparadijs dus. Je geniet hier van het weidse landschap, met een geweldig uitzicht over bos, riet en water. Het leefgebied van steltlopers, water-, riet-, zang-, en roofvogels.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Liesbeth van den Berg laat je graag kennismaken met al deze dieren. Maar met één in het bijzonder, de zeearend. Er bevindt zich namelijk een nest van een paar vlakbij het kampeerterrein. Vanuit je tent of caravan een zeearend zien overvliegen? Dat kan hier! Deze majestueuze roofvogel heeft een spanwijdte van meer dan twee meter. In het Lauwersmeer broeden ze sinds 2010. Ze jagen er vooral op ganzen, eenden en vis. Wil je dit zien? Let dan vooral ook op de andere vogels. Is er grote paniek onder de ganzen en eenden, dan is de zeearend meestal niet ver weg.

  

Activiteiten in het Lauwersmeer

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in het Nationaal Park. Zelf op pad in het Nationaal Park Lauwersmeer kan natuurlijk ook.

 

Zomerseizoen: Excusies met thema vogels

Deze zomer organiseert de boswachter tijdens het hoogseizoen elke woensdag een excursies met als thema vogels.

 

Data: In de zomervakantie (week 28 t/m 35) elke woensdagochtend.

Tijdstip: van 10.00 tot 12.00 uur.

Kosten: geen kosten voor kampeergasten.

Aanrader: verrekijker en stevige schoenen.

 

Quote Kampeermeneer: "Ik kom altijd helemaal tot rust op deze camping en met weemoed rij ik weer bij het Lauwersmeer weg" Lees het hele blog van de Kampeermeneer. 

 

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein De Pomp kun je sfeervolle tipitenten met inventaris, houtkachel en buitenkeuken huren. Voor meer informatie en reserveringen zie www.tipiskamperen.nl.

 

Lees meer
  • Nationaal Park Lauwersmeer
  • 2de Dark Sky Park van NL
  • Vogelparadijs/Zeearend
68  Beoordelingen, de Pomp
8
Prijs/kwaliteit verhouding
7,8
Staat van het sanitair
7,3
Ligging en omgeving
8,8
Rust en ruimte
9
Ewout Ewout Muntz
Heerlijke rust
30-4-2019 Heerlijke van de natuur genoten
7,7
C.J. Verbaan
erg mooie plek
25-4-2019
8,5
H Helbig
Fantastische natuurcamping
24-4-2019 Super eenvoudige maar schone en leuk terrein. Als je van de natuur houdt en an vogels dan moet je hier heen. Weinig voor kinderen maar als ze aan een zandbak genoeg hebben is het een toplocatie. We hadden een schitterend mooi plekje, zonder stroom, maar daardoor juist prachtig. Een camping waar t echt donker is. Voor boodschappen moet je een halfuurtje fietsen. Maar dat is geen straf. Wat ik Kollumeroord en rondje om het Lauwersmeer fietsen prachtig. We hebben weer genoten. We hebben zelfs bijgeboekt!! 20 minuten van huis. En compleet andere wereld. De hele dag hoor je de vogels. Een heerlijke onthaast camping. We bevelen deze camping erg aan, met name voor natuur en rustzoekers.
9,1
JMGM van Noort
Één met de natuur.
24-4-2019 Naast de erg mooie wandelingen en fietstochten die we gemaakt hebben, hadden we ook nog een andere bijzondere ervaring. Een wesp had het hefdak van onze caravan uitgekozen als nieuwe plaats voor zijn nest. Vanaf het begin konden we de bouw hiervan bewonderen totdat een storm een einde maakte aan het avontuur van de wesp, en aan het schouwspel dat zich voor ons afspeelde.
9,5
Monique Berendrecht
Fijne rustige plek
23-4-2019 Prettig om zelf je plekje uit te mogen zoeken, rustig kampeerterrein en een enigszins natuurlijke omgeving met veel vogels.
9,4

Camperplaatsen in de natuur bij Staatsbosbeheer

Camperplaatsen op de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer zijn uitermate geschikt om te bezoeken met een camper. Middenin in de natuur kom je heerlijk tot rust en geniet je van de ruimte en vrijheid. In de zomer van 2015 is er op 11 terreinen geïnvesteerd in meer faciliteiten voor campers. Zo zijn er op veel terreinen verharde camperplaatsen aangelegd, waar je het chemisch toilet kunt legen. Deze terreinen hebben ook een stortplaats, waar je met de camper boven kan rijden om het vuile water te lozen. Natuurlijk ben je op de andere terreinen met beperkte faciliteiten ook gewoon welkom met je camper. Onze boswachter hoopt je snel te mogen verwelkomen.