Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond niet toegestaan

Kies je kampeermiddel

Middelpôlle

8,6
Middelpole
Locatie en informatie

Locatie

Westerpad 3

9163 KM Nes-Ameland

 

Omschrijving:

Kamperen op natuurkampeerterrein Middelpôlle, dat is ontwaken met de geluiden van vogels. De konijnen huppelen regelmatig rondom de tent. De kans is erg groot dat je in de ochtend- of avonduren van alles om je tent heen hoort. Wat wil je nog meer! Je ervaart het allemaal op de Middelpôlle op Ameland.

 

Tussen bos en duin

Aan de ene kant bossen, aan de andere kant duinen. En precies ertussenin ligt kampeerterrein De Middelpôlle. Op nog geen 10 minuten lopen van het strand en 15 minuten van het dorp Nes. Laat je via één van de vele wandel- of fietsroutes leiden langs de mooiste plekjes van dit Waddeneiland.

 

Beschutte plekken

Kampeerterrein Middelpôlle biedt beschutte kampeerplekken. Ook is er een open veld waar gespeeld kan worden. Voor de allerkleinste is er een zandbak. Het terrein biedt alleen plekken voor tenten en er is geen elektriciteit aanwezig.

 

Omringd door vogels

Het bijzondere duinreservaat Hagendoornveld met een eendenkooi en kleine rietveldjes ligt niet ver van het kampeerterrein. Hier broeden in de zomer zo’n 50 verschillende soorten vogels, waaronder de nachtegaal, roodmus en bruine kiekendief.

 

Op pad met de boswachter

Boswachter Jetse Nagtegaal vertelt je graag meer tijdens één van de excursies op het wad of op het strand. Eén van de dieren die je op Ameland zeker zal tegenkomen is het konijn. Dit terwijl konijnen bijna zeldzame dieren zijn geworden. Het is echt een genot om ze te observeren. Ze zijn zeer sociaal en kruipen, net als wij, graag bij elkaar. Ze bouwen hele steden. Regelmatig huppelen ze ‘gewoon’ over het kampeerterrein. Ze eten trouwens hun eigen ontlasting op. Voedingsstoffen die ze de eerste keer niet kunnen opnemen, zijn door de voorvertering nu wel beschikbaar. Slim!

 

Activiteiten op Ameland

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd op Ameland. Zelf op pad over het eiland Ameland kan natuurlijk ook.

 

Veerdienst
Informatie over veerdienst Holwerd-Ameland via Wagenborg Passagiersdiensten T 0900 9238

 

Parkeren

Kom je met de auto? Dan moet je deze parkeren op de openbare parkeerplaats in Nes. Dit is ongeveer 15 minuten lopen vanaf het kampeerterrein. 

 

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein Middelpôlle kun je compleet ingerichte tent met inventaris huren. Voor meer informatie en reserveringen zie www.amelandtentverhuur.nl

Lees meer
  • Overdekte ontmoetingsplek
  • Tussen bos en duin
  • Vlakbij het dorp Nes
119  Beoordelingen, Middelpolle
8,6
Prijs/kwaliteit verhouding
8,5
Staat van het sanitair
8,4
Ligging en omgeving
9,3
Rust en ruimte
9,2
fantastisch!
mooi gelegen tussen het bos en strand. Uniek plekje!
8,8
Prachtig terrein op een toplocatie
Heerlijke dagen gehad!
8,1
Goed
Altijd mooi, altijd rustig, altijd tevreden.
9
ruimte & rust
Ultiem genieten van rust en ruimte in mooie groene omgeving zo vlak bij het strand. Bijkomen van drukke periode. lekker fietsen en wandelen en lekker een potje koken bij de tent. 's-avonds naar het strand voor de zonsondergang die af en toe buitengewoon mooi was! We hebben wind en regen maar ook heerlijke zonneschijn gehad. Met onze de Waard tent na 4 jaar weer kamperen was top!
10
Rust en Ruimte met ideale ligging
De plaatsen op de camping zijn zeer ruim met veel privacy. Heerlijk buiten leven midden in het groen en wakker worden door het zingen van de vogels. De toilet/douche faciliteiten zijn eenvoudig , schoon en toereikend. De ligging ten opzichte van het strand en het stadje Nes is perfect. Mooie 10 dagen gehad; zeker voor herhaling vatbaar!
9

Nog even een paar dagen weg

Op deze pagina vind je een overzicht van de terreinen die op dit moment geopend zijn.