Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond niet toegestaan

Kies je kampeermiddel

Hoorn

8,5
plattegrond Hoorn
Locatie en informatie

Kamperen tijdens Oerol
Ben je tijdens Oerol op zoek naar een ruime kampeerplek met wat meer rust? Op natuurkampeerterrein Hoorn is het mogelijk om een 'gewone' kampeerplek te reserveren via onze website. Er geldt op Hoorn tijdens Oerol een minimaal verblijf van 5 nachten.

 

Voor Oerol-festivalgangers die niet gereserveerd hebben is er op Hoorn plek op het trekkersveld. Hier geldt geen minimaal aantal nachten. De plekjes op het trekkersveld zijn niet te reserveren en kun je ter plaatse aan de boswachter betalen (PIN). Zie daarvoor de info op het terrein bij aankomst. De Natuurkampeerkaart is hier ook te verkrijgen. Is het trekkersveld op Hoorn vol? Dan kun je altijd terecht op kampeerterrein Lies of West-Terschelling. 

 

Locatie

Duinweg 56

8896 KK Hoorn-Terschelling

 

Omschrijving:

Kamperen tussen strand en bos én het plaatsje Hoorn op loopafstand. Dat is overnachten op natuurkampeerterrein Hoorn op Waddeneiland Terschelling. De natuur komt hier letterlijk tot aan je tent: konijnen huppelen rond op het veld en vlakbij is een eendenkooi. Het kampeerterrein ligt aan de rand van het Hoornse Bos en het strand is hier op loopafstand. Met een beetje geluk zie je misschien wel een zeehond.

 

Ruime kampeerplekken

Natuurkampeerterrein Hoorn biedt een groot gevoel van vrijheid. De ruime kampeerplekken zonder stroom zijn verdeeld over vier velden en omgeven door bomen. Er is voor ieder wat wils: kom je met kinderen, dan kunnen zij zich heerlijk vermaken. Er is een door kinderen zelf ingerichte natuurlijke speelboom met slingertouwen en er staat een zandbak op het terrein. Wie liever de rust opzoekt, vindt plekken die meer in de luwte liggen.

 

Het nieuwe sanitairgebouw op Hoorn is van alle gemakken voorzien. Na een dag uitwaaien op het eiland kun je heerlijk warm douchen, je telefoon opladen in een kluisje of je elektrische fiets opladen voor de volgende mooie tocht. 

 

Kamperen op Terschelling

Terschelling is ons middelste Waddeneiland. Het lijkt maar een smalle streep tussen Noordzee en Waddenzee, maar het heeft een rijkdom aan natuur! Wist je dat het eiland voor 80% uit natuur bestaat? Van bossen, strand en duinvalleien tot de Boschplaat. Een gebied waar de natuur vrijwel ongestoord haar gang gaat. Hier broeden en rusten de vogels van de Waddenzee. Samen met de boswachter kun je hier prachtige wandelingen maken.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Hessel Hek is bijna dagelijks op het kampeerterrein. En vertelt graag over het Terschellinger leven. Ook worden er via de plaatselijke VVV verschillende excursies aangeboden. Zo kan je wildplukken en kan je de eendenkooi bezoeken. Hou je meer van avontuur dan kun je mee op een kanotocht om te speuren naar de zeehond, een echte aanrader! Want zo gewoon is een gewone zeehond niet. Hij heet vooral zo omdat er in de Waddenzee ook nog een andere zeehond voorkomt, de grijze. De gewone zeehond jaagt vooral op de tast op vis. Daarvoor heeft hij onder meer een paar lange en uiterst gevoelige snorharen tot zijn beschikking. Overdag liggen ze vaak te zonnen op de zandbanken voor de kust. Daar hebben zij geen luie stoel voor nodig.

 

Activiteiten op Terschelling

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd op Terschelling. Zelf op pad over het eiland Terschelling kan natuurlijk ook.

 

Veerdienst
Informatie over veerdienst Harlingen-Terschelling via Rederij Doeksen, T 0900-3635736. 

Lees meer
  • Natuur tot aan je tent
  • Modern sanitairgebouw
  • Bos en strand op loopafstand
  • Eerste Dark Sky park van NL
169  Beoordelingen, Hoorn
8,5
Prijs/kwaliteit verhouding
8,3
Staat van het sanitair
8,4
Ligging en omgeving
9,1
Rust en ruimte
8,8
Heerlijk Pinksterweekend op Terschelling
Met de rugzak en een klein tentje, heerlijk gewandeld over Terschelling. Winderig koud, en zonnig.
5,8
Goede camping
Perfecte camping, mooie veldjes met struiken er tussen, mooi sanitair gebouw. Inchecken op aanmeldzuil werkt perfect.
8,5
SBB Hoorn Terschelling
Heerlijk weekend gekampeerd in Hoorn.
8
Fijne camping
Fijn
6,4
Héérlijk
Rust en ruimte op het terrein. Een fijn toiletgebouw incl. oplaadkluisjes vind ik erg handig.
7,5

Nog even een paar dagen weg

Op deze pagina vind je een overzicht van de terreinen die op dit moment geopend zijn.