Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Groesbeek

8,2
Groesbeek. 2021
Locatie en informatie

Locatie

Ds. J.A. Visscherlaan 2

6561 KA Groesbeek

 

Op dit terrein is het niet toegestaan om te koken of barbecueën op houtskool of briketten.

 

Omschrijving

Tussen de bomen, op een heuvel je tent opzetten. Dat kan op natuurkampeerterrein Groesbeek, in het Rijk van Nijmegen. Met om je heen alleen maar stilte. Overdag wandelen, fietsen of spannende avonturen beleven in het avonturenbos. En eenmaal in de slaapzak is het hier muisstil. Op het geritsel van wat dassen na misschien.

 

Het natuurkampeerterrein is geschikt voor campers met een lengte tot maximaal 5 meter.

 

Kamperen in de heuvels

Het is soms een beetje on-Nederlands, het landschap hier. Van glooiend tot heuvels van zeventig meter, vanwaar het uitzicht fabelachtig is. Wandelen of fietsen kan hier door bossen, langs akkers en over heide, zelfs langs wijnvelden. Op een steenworp afstand ligt het avonturenbos. Een spannende speelplek, waar de kinderen zich uren kunnen vermaken.

 

Rust op het terrein

Kampeerterrein Groesbeek ligt vlakbij de woonkern van Groesbeek. Hier vinden diverse activiteiten plaats, waarvan enkele evenementen (met name in mei en augustus) kunnen zorgen voor geluidsoverlast op het kampeerterrein. Wil je zeker zijn van rust op het terrein, kijk dan voor de data van mogelijke evenementen op deze websites:

 

 

Rijk van Nijmegen

Kampeerterrein Groesbeek ligt in het Groesbeekse bos in het Rijk van Nijmegen. Oude beukenlanen, lieflijke vennen, moerasruigten, rivierduinen en landgoederen op soms steile hellingen. Achter Nijmegen laat de Nederlandse natuur haar vele gezichten zien.

 

Speuren naar sporen

Onze boswachter komt regelmatig langs op het kampeerterrein en laat je dan graag kennismaken met de bewoners van het Groesbeekse bos. Eén hiervan kun je zelfs tegenkomen tijdens je verblijf: het ree. Denk je dat je ’s avonds een hond hoort blaffen, dan zou het zomaar een ree kunnen zijn! Zij maken namelijk ook een kort en schor blaffend geluid. Zowel het mannetje (reebok) als het vrouwtje (reegeit) doen het als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is. Wil je zelf reeën zien? Ga dan in de schemering op pad en zorg dat je wind tegen hebt. Dan ruiken de reeën je niet.

 

Activiteiten in Rijk van Nijmegen

Elk seizoen worden er activiteitengeorganiseerd in het Rijk van Nijmegen. Zelf op pad door het natuurgebied het Rijk van Nijmegen kan natuurlijk ook. In deze omgeving kan je ook heerlijk wandelen, ben je nog op zoek naar leuke routes? Kijk dan eens bij de Boswachterspaden van Staatsbosbeheer, hier treed je in de voetsporen van de boswachter! 

 

Lees meer
  • Glooiend landschap
  • Bijna buitenlandse omgeving
  • Avonturenbos voor kinderen
596  Beoordelingen, Groesbeek
8,2
Prijs/kwaliteit verhouding
8
Staat van het sanitair
7,7
Ligging en omgeving
9,1
Rust en ruimte
8,6
Okay!
We zijn hier voor 5 nachtjes gebleven, de omgeving en het avonturen bos zijn prachtig. Helaas wat vaker benoemd werd kan het soms een beetje onveilig voelen ivm veel herrie bij de hangplek verder op en dakloze die vragen om wc papier en er douchen. Verder is het in de nacht vrij rustig en kun je er heerlijk wandelen. Sanitair is prima. We denken ivm met de overlast dat we hier niet snel weer terug komen (niet op de stroom plekken) niet helemaal de place to be voor echt rust en natuur.
5,3
Eerste weekend weg met onze camper
Prachtige camping , vanaf de camping loop je zo het bos in .
7
Prachtige bossen
Een prachtig heuvelachtig bos, met ook goede eetgelegenheden in de buurt
8,5
Bezoek heuvelachtig Groesbeek
3 nachten gestaan op plaats nummer 25 dit zijn plaatsen zonder 230v maar heerlijk veel privacy. Door het hoogteverschil is het bezoek aan het toiletgebouw een aardige tippel, ondanks dat er maar 2 douches zijn voor de hele camping werd de zaak echt keurig schoongehouden. Echt een prachtige camping en zeker snachts is het oorverdovend stil, kom hier zeker terug.
9,3
Mooi heuvelachtig terrein in de bossen
Wij stonden prachtig op de heuvel (het deel zonder stroom) midden in de bossen! Fijne plek om een wandeling te maken, de filosofenwandeling bijvoorbeeld is een fijn rondje van nog geen uur. Voor campers is er een put voor grijs water lozen, en chemisch toilet legen. Drinkwaterkraantje is stukje verderop (kraantje bij de dumpplek is geen drinkwater?).
8,1

Nog even een paar dagen weg

Op deze pagina vind je een overzicht van de terreinen die op dit moment geopend zijn.