Paalkamperen, bivakkeren onder de sterrenhemel

Paalkamperen, wie wil dat nou niet? Kamperen is op veel locaties mogelijk, iedereen heeft wel eens gekampeerd. Maar Paalkamperen onder de sterrenhemel ergens op een stille plek in de natuur is een compleet andere beleving. Zonder buren, zonder douche en zonder toilet. Met fantastisch uitzicht en grote kans op een ontmoeting met een edelhert, ree, wild zwijn of bever. Paalkamperen is de kunst om van weinig alles te maken. Alles wat je nodig hebt, moet passen in een rugzak. Meer heb je niet nodig om van de vrijheid te proeven die Paalkamperen zo bijzonder maakt. Wanneer je eenmaal gewildkampeerd hebt wens je nooit meer anders.

Paalkamperen, ultieme vrijheid in de natuur

Paalkamperen kan vaak echt midden in de natuur of aan de bosrand vlakbij langeafstand wandel- en fietsroutes. Je vindt deze plekken waar je ‘wild’ mag kamperen aan de hand van coördinaten op je GPS.

 

Bij Paalkamperen gelden wel regels

Open vuur (kampvuur) maken is niet toegestaan op/bij een Paalkampeerplek. Het is wel toegestaan om eten te koken/bereiden op een gasbrander of een campingstove (mits gesloten systeem). Er is bij Paalkamperen plek voor maximaal 3 kleine trekkerstenten, die je op kunt zetten binnen een straal van 10 meter vanaf de paal. Overnachten is gratis, maar je mag er niet langer dan 72 uur kamperen. Water moet je zelf meenemen, wil je de kampeerplek weer netjes achterlaten en je afval meenemen?