Veilig koken en barbecueën

Onze natuurkampeerterreinen liggen midden in de natuur. Dat zorgt voor de mooiste kampeerplekken, maar brengt soms ook risico's met zich mee. Om het voor jou, anderen en de natuur veilig te houden, hebben we een aantal regels als het gaat om barbecueën op het kampeerterrein.

 

  • Plaats de barbecue minimaal 30 cm boven de grond en voorkom brandplekken op het terrein
  • Gebruik geen licht ontvlambare vloeistoffen bij het aansteken
  • Zorg voor toezicht van een meerderjarige én een emmer water in de buurt
  • Gebruik de barbecue alleen voor het bereiden van eten, niet als stookplaats. 
    Wil je na het eten nog een vuurtje stoken? Dan kan dat bij de vuurhut
  • Blus na afloop de nog smeulende resten met water
  • Gooi as en houtskool niet in de natuur, maar bijv. in de bak bij de vuurhut

 

Goed om te weten: op de natuurkampeerterreinen Nieuw Soerel, Drie, Zanderdennen, Groesbeek, Cokse Heide en Lange Paal mag je niet koken/barbecueën op kolen of briketten. Op de andere terreinen kan dit wel. Maar houd altijd de actuele informatie op het terrein goed in de gaten en volg de aanwijzingen van de lokale boswachter op. Het kan namelijk zo zijn dat in verband met natuurbrandrisico er toch (tijdelijk) andere regels gelden.