Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

De Pomp

7,8
De Pomp
Locatie en informatie

Locatie

De Rijsdammen 4

9293 MH Kollumerpomp

 

Omschrijving:

Genieten, dat doe je op kampeerterrein De Pomp bij het Lauwersmeer. Elke ochtend gewekt worden met het gezang van vogels. De fazanten, konijntjes en reeën huppelen om je tent en je ontwaakt met een rustgevend uitzicht over het water.

 

Rust en ruimte

Natuurkampeerterrein De Pomp is een rustig, ruim kampeerterrein met plekken voor tenten, vouwwagens, caravans en campers. De kinderen kunnen zich uitleven op het speelveld en ’s avonds geniet je van een kampvuur bij de vuurhut.

 

De plekken 52,53 en 54 zijn verhard voor campers.

 

Lauwersmeer

Het Nationale Park Lauwersmeer is een gebied van water, eilandjes en ruige graslanden. Hier eten, broeden en rusten ruim honderd vogelsoorten. Een waar vogelparadijs dus. Je geniet hier van het weidse landschap, met een geweldig uitzicht over bos, riet en water. Het leefgebied van steltlopers, water-, riet-, zang-, en roofvogels.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Liesbeth van den Berg laat je graag kennismaken met al deze dieren. Maar met één in het bijzonder, de zeearend. Er bevindt zich namelijk een nest van een paar vlakbij het kampeerterrein. Vanuit je tent of caravan een zeearend zien overvliegen? Dat kan hier! Deze majestueuze roofvogel heeft een spanwijdte van meer dan twee meter. In het Lauwersmeer broeden ze sinds 2010. Ze jagen er vooral op ganzen, eenden en vis. Wil je dit zien? Let dan vooral ook op de andere vogels. Is er grote paniek onder de ganzen en eenden, dan is de zeearend meestal niet ver weg.

  

Activiteiten in het Lauwersmeer

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in het Nationaal Park. Zelf op pad in het Nationaal Park Lauwersmeer kan natuurlijk ook.

 

Zomerseizoen: Excusies met thema vogels

Deze zomer organiseert de boswachter tijdens het hoogseizoen elke woensdag een excursies met als thema vogels.

 

Data: In de zomervakantie (week 28 t/m 35) elke woensdagochtend.

Tijdstip: van 10.00 tot 12.00 uur.

Kosten: geen kosten voor kampeergasten.

Aanrader: verrekijker en stevige schoenen.

 

Quote Kampeermeneer: "Ik kom altijd helemaal tot rust op deze camping en met weemoed rij ik weer bij het Lauwersmeer weg" Lees het hele blog van de Kampeermeneer. 

 

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein De Pomp kun je sfeervolle tipitenten met inventaris, houtkachel en buitenkeuken huren. Voor meer informatie en reserveringen zie www.tipiskamperen.nl.

 

Lees meer
  • Nationaal Park Lauwersmeer
  • 2de Dark Sky Park van NL
  • Vogelparadijs/Zeearend
188  Beoordelingen, de Pomp
7,8
Prijs/kwaliteit verhouding
7,6
Staat van het sanitair
6,9
Ligging en omgeving
8,8
Rust en ruimte
9
I.M.R Bakhtali
Rust, natuur, en kampvuur
5-9-2019 Veel ruimte en rustige camping. Er was veel hout aanwezig om een vuur te maken in de vuurhut. Dichtbij 2 mooie wandelroutes en door de rust en ruimte veel privacy. Genoten van de heldere sterrenhemel (2e Dark Sky park van Nederland) . Heb de zee arend gespot, de boswachter niet gezien de dag/nacht dat ik er was. Fijne warme douche en geen last gehad van muggen (begin September), waarschijnlijk ook door de wind en soms regen. Een aanrader! Een klein minpuntje vond ik dat het (voor mij) in eerste instantie niet duidelijk was dat je het groene boekje nodig had om gebruik te maken van de camping.
8,2
C. van Arnhem
Een stille plek middenin de natuur.
4-9-2019 Een fijne natuurcamping, middenin de prachtige natuur van het Lauwersmeer. Een goed uitgangspunt voor een fietstocht. Het zou fijn zijn als er een echt fietspad rond het Lauwersmeer wordt aangelegd. Nu moet je de weg delen met veel te hard rijdende de auto's en motoren. Die wegen zijn in de jaren zeventig aangelegd toen de recreant meer met de auto ging dan met de fiets. Dat is nu anders. Wij vonden dit veel van het plezier wegnemen. Dus... Staatsbosbeheer, leg een fietspad aan en maak het gebied autoluw!
6,9
T Hoekstra
Rust en lawaai
4-9-2019 Wij zijn op vrijdag op de camping aangekomen. Mooie plaats uitgezocht. Caravan geïnstalleerd en de pret kon beginnen. Mooi weekend gehad. Maar TOEN : Maandag begon rustig totdat het leger begon te vliegen met hun straaljagers. Uren lang dat klote geluid over de camping. Dinsdag weer. Dit heeft een grote stempel gedrukt op het vakantie plezier. Ik ga hier nooit meer naartoe. Jammer want de camping is mooi. Wel is de accomodatie aan een makeover toe.
4,6
M.M. van Doorn
Groene rust
3-9-2019 Lang weekend basic kamperen in goed gezelschap. Lezen, fietsen, verhalen uitwisselen, beetje frisbeeën, en tot rust komen. Het was ook nog lekker weer.
7,8
M Bokxem Poel
Vogelrijk
2-9-2019 Prachtige plek met veel verschillende soorten hoekjes riet . gras , bomen uitgestrekste veldjes , zonnige plekjes schaduw
7,2

Kom logeren bij de boswachter

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent logeren, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.