Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Onderstaande voldoet niet aan je wensen of is niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

De Pomp

7,9
Depomp2018
Locatie en informatie

Locatie

De Rijsdammen 1

9293 MH Kollumerpomp

 

Omschrijving:

Genieten, dat doe je op kampeerterrein De Pomp bij het Lauwersmeer. Elke ochtend gewekt worden met het gezang van vogels. De fazanten, konijntjes en reeën huppelen om je tent en je ontwaakt met een rustgevend uitzicht over het water.

 

Rust en ruimte

Natuurkampeerterrein De Pomp is een rustig, ruim kampeerterrein met plekken voor tenten, vouwwagens, caravans en campers. De kinderen kunnen zich uitleven op het speelveld en ’s avonds geniet je van een kampvuur bij de vuurhut.

 

Lauwersmeer

Het Nationale Park Lauwersmeer is een gebied van water, eilandjes en ruige graslanden. Hier eten, broeden en rusten ruim honderd vogelsoorten. Een waar vogelparadijs dus. Je geniet hier van het weidse landschap, met een geweldig uitzicht over bos, riet en water. Het leefgebied van steltlopers, water-, riet-, zang-, en roofvogels.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Liesbeth van den Berg laat je graag kennismaken met al deze dieren. Maar met één in het bijzonder, de zeearend. Er bevindt zich namelijk een nest van een paar vlakbij het kampeerterrein. Vanuit je tent of caravan een zeearend zien overvliegen? Dat kan hier! Deze majestueuze roofvogel heeft een spanwijdte van meer dan twee meter. In het Lauwersmeer broeden ze sinds 2010. Ze jagen er vooral op ganzen, eenden en vis. Wil je dit zien? Let dan vooral ook op de andere vogels. Is er grote paniek onder de ganzen en eenden, dan is de zeearend meestal niet ver weg.

 

Excursies 2017

Boswachter Liesbeth van den Berg organiseert dit seizoen een aantal excursies vanaf het natuurkampeerterrein. Wil jij per voet het Nationale Park Lauwersmeer verkennen en misschien wel een 

Zeearend zien vliegen? 

 3, 10 en 17 augustus

 

(Op de donderdagmiddag van 13:30 – 15:00 uur, vanaf parkeerplaats natuurkampeerterrein De Pomp). Deelname is gratis!

  

Activiteiten in het Lauwersmeer

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in het Nationaal Park. Zelf op pad in het Nationaal Park Lauwersmeer kan natuurlijk ook.

 

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein De Pomp kun je sfeervolle tipitenten met inventaris, houtkachel en buitenkeuken huren. Voor meer informatie en reserveringen zie www.tipiskamperen.nl.

 

Lees meer
  • Nationaal Park Lauwersmeer
  • 2de Dark Sky Park van NL
  • Vogelparadijs/Zeearend
8  Beoordelingen, de Pomp
7,9
Prijs/kwaliteit verhouding
8,3
Staat van het sanitair
8
Ligging en omgeving
9,1
Rust en ruimte
8,1
fs ten brink
mooie camping
4-9-2017 mooie camping plaatsen ,groot min punt voor ons was het lawaai van de straaljagers van de luchtmacht als die oefeningen houden!! erg veel lawaai . Jammer
6,5
h peelen
De pomp
30-8-2017
8,9
Ingrid Hoekstra
Oase
29-8-2017 Prachtig terrein. Perfecte fietsomgeving. Schitterende natuur. We hebben genoten!!
8,6
T van der Hulst
De pomp
28-8-2017
7,1
J.A.J. van Mil
Zo goed als wild kamperen
25-8-2017 Heerlijk gekampeerd , bijna wild kamperen midden in het bos. Sanitair is basic, maar dat maakt niks uit. Wordt helaas wel weinig schoon gemaakt, dat vind ik toch wel een probleem en niet passen bij de prijs die je per nacht betaald.
8,4

Kom logeren bij de boswachter

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent logeren, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.