Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Onderstaande voldoet niet aan je wensen of is niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek zonder stroom, hond niet toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond niet toegestaan

Kies je kampeermiddel

Dasselaar

8,3
Dasselaar-2016
Locatie en informatie

Locatie

Dasselaarweg 57

3896 LT Zeewolde

 

Omschrijving:

Noten- en appelbomen maken van het Flevolandse kampeerterrein Dasselaar een park in het bos. En niet zomaar een bos, hier kampeer je in het grootste loofhoutbos van West-Europa. Struin tussen de reusachtige populieren en open bosweiden. En wanneer het warm is zoek je verkoeling in het randmeer met zijn vele strandjes.

 

Rust en ruimte

Natuurkampeerterrein Dasselaar ligt in Flevoland, midden in de Randmeerbossen. Het rustige en ruim opgezette kampeerterrein biedt veel privacy en heeft plek voor tenten, campers en caravans. Verspreid over het terrein staan picknickbanken voor gezamenlijk gebruik. Daarnaast kun je gebruik maken van het ontmoetingshuisje met vaste BBQ, deze biedt ook een droog dak als het weer een keer wat minder is. De zeven kampeerweitjes hebben elk hun eigen karakter en geen plekje is gelijk.

 

Ontdek de Stille Kern

Vanaf het kampeerterrein ben je zo in het Horsterwold. Dit gebied is onderdeel van de Randmeerbossen. Van een afstand ziet het Horsterwold eruit als een grote groene muur. In het bos tref je een verrassende wereld waar fluweelzachte mossen op de boomstammen groeien en reeën op de bosweiden grazen. In de Stille Kern van het Horsterwold mag je, net als de runderen en paarden, dwars door de wildernis struinen.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Anne Hofstra laat je graag kennis maken met de bewoners van het Horsterwold. Eén hiervan is de vos. Het mooiste natuurgeluid is misschien wel die van een blaffende vos. Je weet wel, dat geluid dat ook altijd te horen is in trage Engelse detective-series. Vossen leven alleen in de tijd van de jongen onder de grond. De rest van het jaar slapen ze soms op verrassend open plekken en zijn ze dichterbij dan je denkt. Misschien wel vlak achter je tent.

  

Activiteiten in de Randmeerbossen

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in het Horsterwold. Zelf op pad in het natuurgebied Horsterwold kan natuurlijk ook.

 

Lees meer
  • Ontdek de nieuwe wildernis
  • Nabij natuurlijk zwemwater
  • Vlakbij de Oostvaardersplassen
10  Beoordelingen, Dasselaar
8,3
Prijs/kwaliteit verhouding
8,3
Staat van het sanitair
6,8
Ligging en omgeving
8,8
Rust en ruimte
9
M. Peters
Superplekje
23-9-2017 Het is een prachtig terrein, midden in het bos. Heerlijke ruime plekken met veel privé. Wel jammer dat de rust verstoord wordt , door allerlei feesten in de buurt. En de slechte mobiele bereikbaarheid kan een probleem vormen. Ik heb weer genoten en ga zeker weer terugkomen.
8,1
c v geemen
Fam
18-9-2017 Kom graag in het voor en na jaar op de dasselaar
8,4
M.J. Groenewoud
Heerlijk
4-9-2017 Eerste nacht weg met onze camper! Het was super. Erg groene omgeving, fijne plek, alles goed onderhouden. Enige minpunt was een kinderfeestje op de camping, waardoor tot laat gillende kinderen.
8,1
Joke Joke Rijnoudt
Dasselaar
2-9-2017 Heerlijk rustig, bijna de hele camping voor ons alleen. Natuurlijk omdat we laat in het seizoen waren, maar dat is dus gewoon Heerlijk.
8,5
P.M. Delsman
Heerlijke camping voor rustzoekers
28-8-2017 We komen hier regelmatig en elke keer zijn we verbaasd over de rust en ruimte. Zelfs nu het nog vakantie is in een deel van het land was het op de Dasselaar niet te druk. Het sanitair is wat ouderwets en in verhouding met de kampeerplaatsrm weinig maar het past ook wel weer bij de vamping. Mooie plek voor fietstochten en je bent zo bij het water. De boswachter Anne is een hele fijne en gezellige beheerder met mooie verhalen.
8,3

Kom logeren bij de boswachter

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent logeren, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.