Kom logeren bij de boswachter

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent logeren, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.

Aankomst

Aankomst

Vertrek

Vertrek

Camper/caravan

Stroom

Huisdieren

Aankomst
Vertrek
Vul eerst een aankomstdatum en vertrekdatum in.

Camper/caravan

Neem je een camper of caravan mee?

Stroom

Wil je stroom op de kampeerplek?

Huisdieren

Neem je een hond mee?

Dasselaar

8
Dasselaar-2016
Locatie en informatie

Locatie

Dasselaarweg 57

3896 LT Zeewolde

 

Omschrijving:

Noten- en appelbomen maken van het Flevolandse kampeerterrein Dasselaar een park in het bos. En niet zomaar een bos, hier kampeer je in het grootste loofhoutbos van West-Europa. Struin tussen de reusachtige populieren en open bosweiden. En wanneer het warm is zoek je verkoeling in het randmeer met zijn vele strandjes.

 

Rust en ruimte

Natuurkampeerterrein Dasselaar ligt in Flevoland, midden in de Randmeerbossen. Het rustige en ruim opgezette kampeerterrein biedt veel privacy en heeft plek voor tenten, campers en caravans. Verspreid over het terrein staan picknickbanken voor gezamenlijk gebruik. Daarnaast kun je gebruik maken van het ontmoetingshuisje met vaste BBQ, deze biedt ook een droog dak als het weer een keer wat minder is. De zeven kampeerweitjes hebben elk hun eigen karakter en geen plekje is gelijk.

 

Ontdek de Stille Kern

Vanaf het kampeerterrein ben je zo in het Horsterwold. Dit gebied is onderdeel van de Randmeerbossen. Van een afstand ziet het Horsterwold eruit als een grote groene muur. In het bos tref je een verrassende wereld waar fluweelzachte mossen op de boomstammen groeien en reeën op de bosweiden grazen. In de Stille Kern van het Horsterwold mag je, net als de runderen en paarden, dwars door de wildernis struinen.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Anne Hofstra laat je graag kennis maken met de bewoners van het Horsterwold. Eén hiervan is de vos. Het mooiste natuurgeluid is misschien wel die van een blaffende vos. Je weet wel, dat geluid dat ook altijd te horen is in trage Engelse detective-series. Vossen leven alleen in de tijd van de jongen onder de grond. De rest van het jaar slapen ze soms op verrassend open plekken en zijn ze dichterbij dan je denkt. Misschien wel vlak achter je tent.

 

Excursies 2017 

Boswachter Anne Hofstra organiseert dit seizoen een aantal excursies vanaf het natuurkampeerterrein. Wil jij per Ecokar de omgeving verkennen en een uniek kijkje krijgen in het gebied, meld je dan aan op a.hofstra@staatsbosbeheer.nl De kosten zijn € 15.00 p.p.

 

vrijdag 26 mei

zaterdag 3 juni 

 

Activiteiten in de Randmeerbossen

Wil je weten welke activiteiten je kunt vinden in de randmeerbossen, of wil je meer weten over het natuurgebied Klik hier

 

Lees meer
  • Ontdek de nieuwe wildernis
  • Nabij natuurlijk zwemwater
  • Vlakbij de Oostvaardersplassen
24  Beoordelingen, Dasselaar
8
Prijs/kwaliteit verhouding
8,1
Staat van het sanitair
6,3
Ligging en omgeving
8,8
Rust en ruimte
8,9
f tromp
prachtig
10-7-2017
8,2
C Ponsen
Prachtig kampeerterrein
23-6-2017 een weekendje weg met vrienden in een prachtige omgeving. Mooie ruime plaatsen. Lekker gewandeld en de honden hebben kunnen ravotten op het strand. Jammer dat de eenvoudige sanitaire voorzieningen resulteerde in lang wachttijden bij het afwassen en douchen.
8,4
H Hoorn
Hier komen we zeker terug!
20-6-2017 Geweldige camping met ruime plekken in een prachtige omgeving. Iets wat ik van Flevoland nooit gedacht had! Toiletgebouwtje was wel erg eenvoudig en had wel wat beter schoongehouden kunnen worden. Ook het zelf moeten meenemen van een toiletrol past denk ik niet meer in deze tijd en ook niet bij het tarief dat men doorgaans op natuurcampings hanteert.
8,2
S.M. de Visser
Rust en privacy
19-6-2017 Heerlijk weekend gehad op de Dasselaar. Rust, ruimte, en door de inhammen op de veldjes behoorlijk wat privacy. Kinderen hebben zich prima vermaakt in de speeltuin. Fijne vuurkuil. De directe omgeving is iets minder inspirerend, maar met de auto ben je zo op de Veluwe, waar het prachtig is. Al met al een fijn, rustig terrein.
7,5
K Uittenbosch
Mooi groen is niet lelijk
6-6-2017 Wij hebben heerlijke dagen gekampeerd op het terrein. Het terrein is ruim, mooi in de natuur en rustig. Wij hadden een mooi plekje. Het sanitair is gedateerd en voor de hoeveelheid kampeerders die aanwezig waren niet ruim. Wij misten goede wandeltochten in de omgeving. Het gebied is ingericht op fietsers.
7,8
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.