Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Onderstaande voldoet niet aan je wensen of is niet beschikbaar

Plek met optioneel stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Borger

8,5
Borger
Locatie en informatie

Locatie

Steenhopenweg 5

9533 PN Drouwen

 

Omschrijving:

Ver weg van de bewoonde wereld, slapen tussen reusachtige douglassparren van de Hondsrug en met niets anders om je heen dan natuurgeluiden. Kamperen op natuurkampeerterrein Borger is er écht helemaal uit zijn.

 

Activiteiten voor kinderen en wandelen

Kampeerterrein Borger ligt op de Hondsrug, een van de hoogst gelegen delen van Drenthe. Tussen de hoge bomen waan je je echt in Canada. In de zomer worden er in het Buitencentrum Boomkroonpad (+- 400 meter van het kampeerterrein) veel activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals het maken van schorsafdrukken en spannende wandelingen door het bos. Deze eindigen ’s avonds vaak rondom het kampvuur waar je broodjes en marshmallows kunt bakken.

 

Ruime plekken

De kampeerplekken zijn erg ruim. Je kunt er terecht met je tent, caravan en camper en er is een sanitair gebouw. Tijdens de zomermaanden kun je verkoeling zoeken in de zwemplas ’t Nije Hemelriek, prachtig gelegen in het bos.

 

Hondsrug

Het natuurgebied de Hondsrug heeft veel te bieden. Zo kan je de hunebedden bezoeken, de prachtige heide bekijken en fietsen of wandelen tot diep in het bos. Maar wil je eens iets totaal anders, kom dan het bos van bovenaf bekijken. Maak een wandeling over het boomkroonpad, dit bijzondere pad leidt je hoog langs de toppen van de bomen. Wil je dit zelf ervaren bezoek dan Buitencentrum Boomkroonpad

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Henk Dolfing kan je van alles vertellen over de Hondsrug en de verschillende diersoorten. Een van de bewoners is de adder. Bij niet al te warm weer of na een koude, regenachtige dag liggen ze te zonnen op beschutte plekjes in de heide. Als je een adder wilt zien, moet je geluidloos lopen. Adders kunnen niet goed horen, maar voelen wel elk trillinkje in de bodem. Je moet natuurlijk wel geduld en doorzettingsvermogen hebben. Elke ochtend even een rondje om het Drouwenerveld dus.    

 

Activiteiten op de Hondsrug

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd op de Hongsrug, bekijk alle activiteiten. Zelf op pad in het natuurgebied de Hondsrug kan natuurlijk ook.

 

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein Borger kun je sfeervolle tipitenten met inventaris, houtkachel en buitenkeuken huren. Voor meer informatie en reserveringen zie www.tipiskamperen.nl.

Lees meer
  • Modern sanitair en vuurhut
  • Klein Canada in Drenthe
  • Boomkroonpad op 5 min
54  Beoordelingen, Borger
8,5
Prijs/kwaliteit verhouding
8,4
Staat van het sanitair
9
Ligging en omgeving
9,2
Rust en ruimte
9,1
jw wierda
MOOI MAAR PRIJZIG
6-4-2018 Mooie camping midden in het bos. Heerlijk gelopen, heel veel wandel mogelijkheden. Prima sanitaire voorzieningen met < 10 campinggasten. Bij inchecken en betalen, verplicht een account aanmaken, wat mij betreft onnodig!
5,6
B tomesen
kamperen in de bossen bij borger met pasen 2018
3-4-2018 Wat was het KOUD!!!!!!!
5,4
J.H. van Leeuwen
Top kampeerterrein
3-4-2018 Mooi terrein. Geen bijgeluiden van buitenaf
7,1
P Maltesen
Geweldige Camping ervaring!
3-4-2018 makkelijk te reserveren, goede prijs, mooi plaatsen midden in fantastisch natuur. Schoene nieuwe faciliteiten. Rustig....kan gewoon niet beter! Geweldig!
10
J.a Van der Grift
Paas weekend
3-4-2018 Eigenlijk was alles perfect! Mooie wandel routes gemaakt, en ook gefietst. Het boomkroonpad gezien leuk voor kinderen! En prima sanitair.
7

Kom logeren bij de boswachter

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent logeren, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.