Wil je hier kamperen? Maak je keuzes
Aankomst
Vertrek
Op basis van de gekozen datum en/of kampeermiddel is onderstaand niet beschikbaar

Plek zonder stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met stroom, hond toegestaan

Kies je kampeermiddel

Plek met prive sanitair en stroom, hond toegestaan (minimaal 3 nachten)

Kies je kampeermiddel

De Kijl

8,6
Kijl
Locatie en informatie

Locatie

Kwekebosweg 5

7849 TA De Kiel (Schoonoord)

 

Omschrijving:

Natuur en comfort, dat is typisch kampeerterrein De Kijl. Met ruime standplaatsen, middenin de natuur van het Sleenerzand in Drenthe. Terwijl je kinderen hutten bouwen aan de rand van het bos, kun jij aanschuiven bij de overdekte vuurplaats.

 

Grote kampeerplekken

Natuurkampeerterrein De Kijl heeft grote kampeerplekken en de luxe van een modern sanitair gebouw met vloerverwarming, wasmachine en een droger. Er is ook een ontmoetingsgebouw, waar de lange tafel uitnodigt om met het hele gezin te eten en een spelletje te doen.

 

Dagje uit vanaf het kampeerterrein

Kampeerterrein de Kijl ligt midden in het bos, ver weg van de verkeersgeluiden. In de directe omgeving is er van alles te doen: hunebedden bekijken, of een grafheuvel, een dagje naar het museum Ellert en Brammert, de dierentuin in Emmen of het openluchtmuseum in Orvelte. In de buurt van het kampeerterrein liggen spartelvijvers die bij mooi weer verkoeling geven.

 

Ontdek het Sleenerzand

De kern van natuurgebied Sleenerzand bestaat uit stille bossen die het domein zijn van tientallen vogelsoorten. Het zuidelijke deel is een oud stuifzandgebied met hier en daar grillig gevormde jeneverbessen. Op sommige plaatsen doemt opeens een heideveldje op of een onverwacht vennetje tussen het zand.

 

Op pad met de boswachter

Boswachter Derk Kamping gaat regelmatig op pad met zijn gasten, overdag met de kinderen om de natuur te ontdekken, ‘s avonds met volwassenen om te speuren naar wild. Eén van de dieren die je tijdens zo’n tocht kunt tegenkomen is de ree. Denk je dat je een hond hoort blaffen, dan kan het zomaar een ree zijn. Reeën maken namelijk ook een kort en schor blaffend geluid. Zowel het mannetje (bok) als het vrouwtje (geit) doen het als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is.

 

Activiteiten in het Sleenerzand

Elk seizoen worden er activiteiten georganiseerd in het Sleenerzand. Zelf op pad in het natuurgebied Sleenerzand kan natuurlijk ook. Wil je de hoogtepunten van het gebied ontdekken? Wandel dan eens een boswachterspad van Staatsbosbeheer. 

 

Kant-en-klaar
Op kampeerterrein De Kijl kun je sfeervolle tipitenten met inventaris, houtkachel en buitenkeuken huren. Voor meer informatie en reserveringen zie www.tipiskamperen.nl. Of huur een compleet ingerichte De Waard tent van Holland tent. Voor meer informatie zie www.hollandtent.nl 

Lees meer
  • Modern sanitair/prive sanitair
  • Zwemplassen in de omgeving
  • Zeer geschikt voor kinderen
94  Beoordelingen, de Kijl
8,6
Prijs/kwaliteit verhouding
8,4
Staat van het sanitair
8,7
Ligging en omgeving
9,2
Rust en ruimte
9,2
G.A. Azink
meivakantie
7-5-2019 een heerlijke ontspannen week midden in de natuur.
8,9
jp van olffen
Je hoort alleen zangvogels
5-5-2019 Ondanks tegenvallend weer. Koud einde van april en begin mei 2019 is de rust en zorg op het campeerterrein uniek en bijzonder.
9,1
M.M.A. Schuurmans
Erg fijne camping in prachtig bos
4-5-2019 De Kijl is een heerlijk ruime camping met grote plaatsen. Het ligt middenin het bos en het vogelorkest ‘s ochtends is dan ook heel rijk en bijzonder. De grote vuurhut met de lange, overdekte tafel kwam goed van pas, want het weer zat niet mee, deze week! We vonden het erg fijn dat er een wasmachine, droger en vriezer was, maar de kosten voor wassen en drogen erg hoog. Verder vonden we het vreemd dat er maar één washok was. Het was niet zo druk op de camping en daarom net te doen, maar we kunnen ons goed voorstellen dat er tijdens warme zomerweken lange rije staan... de omgeving van de camping is absoluut schitterend. We komen zeker terug bij beter weer!
8,1
B Sterk
Mei-vakantie 2019
30-4-2019
7,6
L.L. Leijh
Ruimte en vogelgeluiden
27-4-2019 Wij hebben 4 hele mooie dagen gehad. Grote plekken. Vogelgeluiden. Mooi esthetisch en schoon toilet gebouw met een heerlijke douche met een grote familie badkamer. De kinderen schoten met zelfgemaakte pijl en boog, s avonds bakten we broodjes bij het vuur en we zwommem in het loomeer. Wit zand en groen/blauw water.
8,7

Kamperen nabij het water

Plons vanuit je tent zo het water in, zoek verkoeling in één van de nabij gelegen vennetjes, of maak eindeloze strandwandelingen langs de zee. Deze kampeerterreinen liggen allemaal aan of nabij het water. Hier kom je heerlijk tot rust en geniet je samen van het plezier dat je in het water kunt beleven.