Uteringskamp, Elp (Drenthe)

 

Locatie

Ieberen 1
9442 TJ Elp
Drenthe

 

Omschrijving:

Robuuste loofbossen, lieflijke vennen, weidse beekdalen en grillige stromingen. Uren zwerven zonder iemand tegen te komen. Dat kan je in het Hart van Drenthe. Kom genieten met je vrienden, familie of collega’s. En beleef de stilte, de mystiek van zon en nevel, de geur van alles wat groeit en het orkest van kwakende kikkers. Beleef voor even het gevoel dat je echt onderdeel bent van de pure natuur!

 

Door bos omgeven

Groepskampeerterrein Uteringskamp (27 hectare groot) ligt verscholen in de bossen van het Hart van Drenthe. Op het groepskampeerterrein staan vier toiletgebouwen verdeeld over 18 veldjes. De toilet gebouwen beschikken over warm en koud water. Er is geen elektriciteit aanwezig. Er is plaats voor ca. 1000 personen. Op dit terrein kun je alleen terecht met groepen van meer dan 10 personen, huisdieren zijn niet toegestaan. 

 

Hart van Drenthe

Het groepskampeerterrein ligt in de boswachterij Grolloo in het het Hart van Drenthe, hier vind je verschillende landschappen; heidevelden, bossen en vennen. Vanaf de uitkijktoren bij het Amerdiep heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. In deze omgeving zijn volop wandel- en fietsmogelijkheden. Op 400 meter ligt de Ieberenplas. Deze zwemplas is gratis toegankelijk en heeft een kiosk voor een hapje en een drankje.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter laat je graag kennis maken met de bewoners van het Hart van Drenthe. Eén van de dieren die je tijdens zo’n tocht kunt tegenkomen is de ree. Wanneer het net lijkt of je een hond hoort blaffen, kan het maar zo zijn dat dit een ree is. Reeën maken namelijk ook een kort en schor blaffend geluid. Zowel het mannetje (bok) als het vrouwtje (geit) doen het als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is.

 

Tarieven en reserveren 

De kosten zijn € 7,00 per persoon per nacht (excl. toeristenbelasting en reserveringskosten). Een dagactiviteit zonder overnachting kost € 5,00 per dag (excl. Reserveringskosten). Wil je meer informatie of reserveren neem dan tijdens kantoortijden contact op met de beheerder tel. +31 (0)6-23868168 (geen sms) of stuur een mail naar uteringskamp@staatsbosbeheer.nl  

 

Plattegrond van het terrein

Bekijk hier de plattegrond van groepskampeerterrein Uteringskamp

 

Waar ga jij naartoe?