Uteringskamp, Elp (Drenthe)

 

Locatie

Ieberen 1
9442 TJ Elp
Drenthe

 

Omschrijving:

Het gevoel dat je midden in de wildernis bent? Dat krijg je in het Hart van Drenthe. Kom genieten met je vrienden, familie of collega’s van 5000 hectare aaneengesloten natuur, met gevarieerde bossen, onverwachte vennen, weidse heidevelden, stuifzand en grillige beken.    

 

Op het groepskampeerterrein staan een aantal sanitairgebouwen met warm/koud water. De kampeerplekken hebben geen electriciteit.

 

Door bos omgeven

Groepskampeerterrein Uteringskamp ligt in Hart van Drenthe. Het is door bos omgeven, heeft 18 veldjes en 4 toiletgebouwen en plaats voor 700 personen. Op dit terrein kun je alleen terecht met groepen van meer dan 10 personen. In de omgeving zijn volop wandel- en fietsmogelijkheden. Er is een zwemplas op 400 m afstand.

 

Hart van Drenthe

Het groepskampeerterrein ligt in de boswachterij Grolloo, hier vind je verschillende landschappen; heidevelden, bossen en vennen. Vanaf de uitkijktoren bij het Amerdiep heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. En na een ochtend wandelen of fietsen, plons je zo de leberenplas in!

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Henk Slagter laat je graag kennis maken met de bewoners van het Hart van Drenthe. Eén van de dieren die je tijdens zo’n tocht kunt tegenkomen is de ree. Wanneer het net lijkt of je een hond hoort blaffen, kan het maar zo zijn dat dit een ree is. Reeën maken namelijk ook een kort en schor blaffend geluid. Zowel het mannetje (bok) als het vrouwtje (geit) doen het als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is.

 

Tarieven en reserveren 

De kosten zijn € 4,50 per persoon per nacht (excl. toeristenbelasting en reserveringskosten). Wil je meer informatie of reserveren neem dan tijdens kantoortijden contact op met de boswachter. Henk Slagter +31 (0)6-23868168 (geen sms) of stuur een mail naar uteringskamp@staatsbosbeheer.nl 

 

Plattegrond van het terrein

Bekijk hier de plattegrond van groepskampeerterrein Uteringskamp

 

Waar ga jij heen?
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.