Uteringskamp, Elp (Drenthe)

 

Locatie

Ieberen 1
9442 TJ Elp
Drenthe

 

Omschrijving:

Robuuste loofbossen, lieflijke vennen, weidse beekdalen en grillige stromingen. Uren zwerven zonder iemand tegen te komen. Dat kan je in het Hart van Drenthe. Kom genieten met je vrienden, familie of collega’s. En beleef de stilte, de mystiek van zon en nevel, de geur van alles wat groeit en het orkest van kwakende kikkers. Een plek waar het 's nachts nog echt donker is. Beleef voor even het gevoel dat je echt onderdeel bent van de pure natuur!

 

Door bos omgeven

Groepskampeerterrein Uteringskamp (27 hectare groot) ligt verscholen in de bossen van het Hart van Drenthe. Op het groepskampeerterrein staan vier toiletgebouwen verdeeld over 18 veldjes. In de gebouwen is warm en koud water, en de vloeren van twee gebouwen zijn verwarmd, dus ook 's winters te gebruiken. Er is geen elektriciteit voor de kampeerders beschikbaar. In overleg met de beheerder is er beperkt elektriciteit beschikbaar voor bijzondere gevallen, zoals medische apparatuur. Er is plaats voor ca. 1000 personen. Op dit terrein kun je alleen terecht met groepen van meer dan 10 personen, huisdieren zijn niet toegestaan. 

 

Hart van Drenthe

Het groepskampeerterrein ligtin het het Hart van Drenthe, dicht bij het dorp Schoonloo. Het landschap is zeer afwisselend. Heidevelden, bos en vennen wisselen elkaar af. Vanaf de uitkijktoren bij de Halkenbroeken heb je een prachtig uitzicht over de Holmers, een bron van de Drentsche Aa. In deze omgeving zijn volop wandel- en fietsmogelijkheden. Vanaf het kampeerterrein wandel je in vijf minuten van de Ieberenplas. Deze zwemplas is gratis toegankelijk en heeft een kiosk voor een hapje en een drankje.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter of gids bij het Boomkroonpad laat je graag kennis maken met de bewoners van het bos. Eén van de dieren die je tijdens zo’n tocht kunt tegenkomen is de ree. Bij onraad kan een ree hard blaffen als een hond. Het geroffel van een specht klinkt ver in het bos. Het klagelijke geluid van de zwevende buizerd herken je direct. Bekijk en boek de excursies

 

Tarieven en reserveren 

De kosten zijn € 7,00 per persoon per nacht (excl. toeristenbelasting en reserveringskosten). Een dagactiviteit zonder overnachting kost € 5,00 per dag (excl. Reserveringskosten). Wil je meer informatie, neem dan tijdens kantoortijden contact op met de beheerder via 06-23868168 (geen sms) of stuur een mail naar uteringskamp@staatsbosbeheer.nl. Wil je reserveren? Vraag dan via hetzelfde e-mailadres een reserveringsformulier aan.   

 

Plattegrond van het terrein

Bekijk hier de plattegrond van groepskampeerterrein Uteringskamp

 

Waar ga jij naartoe?