Swartduin, Terschelling (Friesland)

Locatie:

Longway 28
8881 CM West-Terschelling Friesland

 

Omschrijving:

Kamperen is pas echt leuk op Terschelling: de geur van de zee in je neus, tussen strand en bos, met je vrienden, familie of collega’s. Geniet van de bossen, duinen en het weidse uitzicht over de zee vanuit het comfort van je eigen tent.

 

Op het groepskampeerterrein hebben de meeste velden een eigen sanitairblok voorzien van electriciteit en warm/koud water. De kampeerplekken hebben geen electriciteit.

 

Omgeven door bos

Kampeerterrein Swartduin ligt in een duingebied omgeven door bos. Er zijn 7 velden met op elk veld een vuurboei met brandklaar hout. In de omgeving zijn volop wandel- en fietsmogelijkheden. Je vindt het dorp West-Terschelling op loopafstand.

 

Kamperen op Terschelling

Terschelling is ons middelste Waddeneiland. Het en lijkt maar een smalle streep tussen Noordzee en Waddenzee, maar het heeft een rijkdom aan natuur! Wist je dat het eiland voor 80% uit natuur bestaat? Van bossen, strand en duinvalleien tot de Boschplaat. Een gebied waar de natuur vrijwel ongestoord haar gang gaat. Hier broeden en rusten de vogels van de Waddenzee. Samen met de boswachter kan je hier prachtige wandelingen maken.

 

Op pad met de boswachter

Onze boswachter Hessel Hek struint regelmatig met gasten in de omgeving om te laten zien wat er allemaal te vinden is. Er worden ook verschillende excursies aangeboden. Eén hiervan is de Grote vijf op zoek naar de zeehond, een echte aanrader! Want zo gewoon is een gewone zeehond niet. Hij heet vooral zo omdat erin de Waddenzee ook nog een andere zeehond voorkomt, de grijze. De gewone zeehond jaagt vooral op de tast op vis. Daarvoor heeft hij onder meer een paar lange en uiterst gevoelige snorharen tot zijn beschikking. Overdag liggen ze vaak te zonnen op de zandbanken voor de kust. Daar hebben zij geen luie stoel voor nodig.

 

Tarieven en reserveren 

Dit groepsnatuurkampeerterrein is alleen voor groepen vanaf 15 personen. De kosten zijn € 7,00 per persoon per nacht (excl. toeristenbelasting en reserveringskosten), een dagactiviteit zonder overnachting kost € 5,00 per dag (excl. reserveringskosten). Het groepskampeerterrein is in 2022 geopend van 1 april tot 3 november. Reserveren kan vanaf 1 januari 2022 door te mailen naar h.hek@staatsbosbeheer.nl. Wil je meer informatie, neem dan tijdens kantoortijden contact op met boswachter Hessel Hek 06-23868446 (geen sms) of h.hek@staatsbosbeheer.nl

 

Veerdienst
Informatie over veerdienst Harlingen-Terschelling via Rederij Doeksen, T 0900-3635736.

 

Plattegrond van het terrein

Bekijk hier de plattegrond van groepkampeerterrein Swartduin

  

 

Waar ga jij naartoe?