De Beugense Peel, Landhorst (Noord-Brabant)

 

Locatie:

Beugense Bossen 1
5445 NS Landhorst Noord-Brabant

 

Omschrijving:

Het ene moment loop je door het diepe donkere bos, om vervolgens bij een open veld aan te komen die wordt begraast door schotse hooglanders en schapen. Dat is de afwisseling van boswachterij Sint Anthonis. Samen met de familie, collega’s of vrienden kom je hier om te genieten van de kleine boerderijstjes, vennetjes, graslanden en bosranden.

 

Op het groepskampeerterrein staat een sanitairgebouw met warm/koud water (1 douche en 4 toiletten per veld). Op de velden is het mogelijk om electriciteit bij te boeken. De groepsgrootte voor een groepskampeerterrein is minimaal 15 personen en maximaal 80 personen per veld.

 

Midden in het bos

Midden in het bos vind je groepskampeerterrein De Beugense Peel, het terrein bestaat uit verschillende kampeervelden en een gezamenlijke speelweide. In de omgeving zijn prima wandel- en fietsmogelijkheden, zwemmen kan op 1 km afstand van het kampeerterrein.

 

Boswachterij Sint Anthonis

Hoewel deze boswachterij niet heel groot is met zijn 800 hectare, had de afwisseling haast niet groter kunnen zijn. In de vorige eeuw zag je hier vooral de grove den. Deze bomen leverden stuthout voor de Limburgse kolenmijnen. Na het sluiten van de mijnen verloor het bos zijn functie en begon Staatsbosbeheer met de aanplant van loofbomen. Tussen de bossen tref je open heidevelden die door Schotse Hooglanders en schapen open worden gehouden. De akkers en weilanden maken de afwisseling in boswachterij Sint Anthonis compleet.

 

Op pad met de boswachter

De boswachter organiseert op aanvraag wandelingen voor zijn gasten. Er valt hier zoveel te zien, ruiken en horen! De wandeling naar de schaapskooi is altijd een feest voor jong en oud. Ook laat de boswachter je graag kennis maken met de bewoners van het gebied. Eén van de dieren die je hier vast gaat ontmoeten is de bonte specht, zie je in het bos een enorme berg sparrenkegels liggen onder een boom? Of hoor je telkens een hoog gepiep. Ineens zie je in de boom vlak achter je tent een holte. Even later komt er een grote bonte specht langs met een snavel vol rupsen. Voedertijd! Aan het rode petje zie je dat dit het mannetje moet zijn, bij het vrouwtje is de kop namelijk helemaal zwart.

 

Tarieven en reserveren 

De kosten zijn € 7,00 per persoon per nacht (excl. toeristenbelasting en reserveringskosten), een dagactiviteit zonder overnachting kost € 5,00 per dag (excl. Reserveringskosten). Electriciteit € 2,50 per nacht per aansluiting. Wil je meer informatie of reserveren neem contact op met de boswachter Merdith Schaeffers m.schaeffers@staatsbosbeheer.nl

 

Plattegrond van het terrein

Bekijk hier de plattegrond van groepkampeerterrein De Beugense Peel

 

Waar ga jij naartoe?